Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc. Un preparat ușor, de consumat după Paște
Publicat pe 08.05.2024 la 10:05 Actualizat pe 08.05.2024 la 10:05
Știm cât de greu este să găsești preparate ușoare pentru perioada de după Paște, iar din acest motiv ne-am gândit să-ți prezentăm noi o rețetă simplă de piure de cartofi cu iaurt grecesc. Este o mâncare ușoară, perfectă pentru această perioadă a anului. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de piure de cartofi cu iaurt grecesc este simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Este un preparat pe care îl vei găti foarte repede și este ușor la stomac, perfect pentru perioada de după Paște. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare delicioasă!
Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc
Acest piure de cartofi cu iaurt grecesc nu este doar delicios, ci și mai sănătos, fiind o alegere excelentă pentru cineva care caută o alternativă mai ușoară la piureul tradițional. Este perfect pentru a-l include în meniul de după sărbătorile pascale sau oricând dorești o mâncare gustoasă, dar și ușoară.
Ingrediente
-1 kg de cartofi
-200 g de iaurt grecesc
-sare
-piper
-opțional: 1-2 căței de usturoi
-opțional: pătrunjel proaspăt sau alte ierburi, tocate fin
Mod de preparare
Spală bine cartofii și curăță-i de coajă. Taie-i în bucăți de mărime egală pentru a se găti uniform. Pune cartofii într-o oală mare și acoperă-i cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare. Adu apa la punctul de fierbere și lasă cartofii să fiarbă la foc mediu până când sunt foarte moi și pot fi străpunși ușor cu furculița, aproximativ 15-20 de minute.
Scurge apa și lasă cartofii să se usuce puțin în oală, pentru a elimina excesul de umiditate. Folosește un pisător de cartofi sau un mixer manual pentru a pisa cartofii până devin cremoși. Adaugă iaurtul grecesc și amestecă bine. Începe cu o cantitate mai mică de iaurt și adaugă mai mult până obții consistența dorită.
Dacă ai ales să folosești usturoi, zdrobește cățeii de usturoi și încorporează-i în piure. Asezonează cu sare și piper după gust. Transferă piureul într-un bol de servire. Presară pătrunjelul tocat sau alte ierburi aromatice pe deasupra pentru un plus de culoare și gust.
Servește piureul cald, ca garnitură alături de o carne de pui la grătar sau ca fel principal, alături de o salată verde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tartă cu smochine. Desertul perfect cu care să-ți surprinzi invitații