Rețetă de piure de țelină cu alune coapte. Un preparat sănătos și delicios
Publicat pe 09.10.2023 la 10:59 Actualizat pe 09.10.2023 la 10:59
Pentru aceste zile de toamnă ți-am pregătit o rețetă de piure de țelină cu alune coapte. Este o delicatesă și te asigurăm că acest preparat va reuși să-ți încânte papilele gustative. Dacă nu ai încercat această mâncare gustoasă și sănătoasă până acum, atunci este momentul perfect să o faci. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de piure de țelină cu alune coapte
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de piure de țelină cu alune coapte este ușor de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare delicioasă pentru orice sezon, dar mai ales pentru perioada când afară este frig. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de piure de țelină cu alune coapte
Piureul de țelină cu alune coapte este alegerea perfectă atunci când vrei să pregătești ceva rapid și extrem de gustos. Este o mâncare sănătoasă și delicioasă pentru sezonul rece.
Ingrediente:
-2 linguri ulei de alune
-100 gr de alune
-piper
-sare
-160 gr de unt taiat
-200 ml de smântână grasă
-210 ml de lapte
-1,5 kg de cartofi
-1,5 kg de rădăcină de țelină
Mod de preparare:
Țelina și cartofi se taie cuburi și se fierb în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Scurge apa și pune legumele într-o oală. Pune la fiert smântâna împreună cu laptele și scoate-le de pe foc în momentul în care încep să dea în clocot.
Legumele păsate se pun la foc mic și se amestecă pentru câteva minute. Se adaugă unt și se încorporează. Se scoate oala de pe foc și treptat se adaugă amestecul de apă cu smântână.
Se condimentează totul cu sare și piper. Se pune piureul într-o sită și se amestecă foarte bine, pentru a-l face cremos și moale. Se presară ulei de alune și alunele care se toacă și se prăjesc. Piureul este gata și se poate servi alături de carne de porc la cuptor. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă cu păstârnac și mere. O delicatesă pentru această toamnă