Rețetă de pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir. Un preparat delicios și sănătos
Publicat pe 25.10.2023 la 23:31 Actualizat pe 25.10.2023 la 23:31
Dacă te-ai săturat de clasicele rețete de pizza și îți dorești să încerci ceva nou și care să-ți încânte papilele gustative, atunci încearcă pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir. Este un preparat delicios și sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir este ușor de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat gustos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de această delicatesă!
Rețetă de pizza cu blat subțire, din aluat pe bază de chefir
Ingrediente:
Pentru aluat:
-500 ml de chefir
-1 linguriță rasă de sare
-jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
-3 linguri de ulei
-800 gr de făină
-1 lingură de zahăr
-1 ou
Pentru topping:
-salam, carne feliată sau mezeluri, după preferință
-sos de roșii sau ketchup
-mozzarella sau cașcaval
-ingrediente pe care le doriți pe pizza, după preferință
Mod de preparare:
Se pune chefirul într-un castron mai mare, iar peste el se adaugă ulei, ou, sare și zahăr și se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Se adaugă treptat făina cernută și bicarbonatul de sodiu, apoi se amestecă foarte ușor cu o lingură.
Suprafața de lucru se tapetează cu făină, apoi se pune aluatul și se frământă foarte bine, până în momentul în care este ușor lipicios, omogen și moale. Se modelează aluatul sub formă de bilă și se lasă la dospit pentru aproximativ zece minute.
Mozzarella se dă prin răzătoare, salamul și celelalte mezeluri se taie felii, iar celelalte ingrediente pe care le vreți se taie după preferința fiecăruia.
Se împarte aluatul în patru părți egale și se formează patru bile. Fiecare bucată se întinde într-un blat rotund și subțire. Blatul se pune pe o tavă și se unge cu sosul de roșii sau cu ketchupul, apoi se pun celelalte ingrediente.
Tava se dă la cuptor la temperatura de 200 de grade Celsius și se bagă tava în interior. Se coace pizza pentru aproximativ 15 minute. Se scoate pizza din cuptor, se taie și se servește ca atare. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu pere și vanilie. Rețetă simplă și rapidă