Rețetă de plăcintă cu brânză și cartofi la tigaie. Un preparat delicios, ușor de gătit
Publicat pe 06.01.2023 la 14:18 Actualizat pe 06.01.2023 la 14:18
Sărbătorile de iarnă au trecut cu pași repezi, iar lumea deja a reintrat în programul normal de zi cu zi. Ei bine, dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru această perioadă din an, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de plăcintă cu brânză și cartofi la tigaie. Este un preparat delicios și ușor de gătit. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de plăcintă cu brânză și cartofi la tigaie
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de plăcintă cu brânză și cartofi la tigaie este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios și gustos.
Rețetă de plăcintă cu brânză și cartofi la tigaie
Ingrediente:
Pentru prepararea piureului de cartofi:
-2 cartofi medii
-apă
-1 linguriță de sare
-25 gr de unt
Pentru aluat:
-aprox. 600-650 gr de făină
-25 gr de drojdie
-1 lingură de zahăr
-piureul de cartofi rezultat
-1 lingură de smântână
-250 ml din apa în care au fiert cartofii
-150 gr de brânză telemea sărată
-opțional, verdeața preferată
Mod de preparare:
Se pregătește clasic piureul de cartofi. Se curăță cartofii, se taie cuburi și se bagă în apă rece cât să-i acopere. Se îndepărtează spuma, apoi se adaugă o linguriță de sare. Se fierb cartofii până se pot pasa, se scurg de zeamă, se adaug unt și se pasează, apoi se tranformă în piure de cartofi. Se lasă piureul de cartofi la răcit.
Se pune drojdia cu zahărul într-un castron și se amestecă până la diluare, apoi se adaugă 250 ml din zeama caldă unde au fiert cartofii, dar și un pumn de făină. Se omogenizează foarte bine și se lasă la loc cald până când își dublează volumul.
Se adaugă smântâna și brânza răzuită peste piureul de cartofi, apoi se pune și maiaua dezvoltată și se omogenizează foarte bine. La final se adaugă făina treptat și se frământă făina și se mai frământă aluatul.
Se lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 35-40 de minute, apoi se formează, cu mâinile unse cu puțin ulei, niște bile din aluat mari cât mingea de tenis și se aplatizează ușor în formă ovală. Se mai lasă la dospit pentru aproximativ 10-15 minute, după care se prăjesc în ulei și din când în când se mai întorc de pe o parte pe alta.
Citește și: Rețetă ciorbă de potroace. „Medicamentul” perfect care te scapă de mahmureală