Rețetă de plăcintă cu cartofi și ceapă. Un preparat pe care trebuie să-l încerci
Publicat pe 13.01.2023 la 19:26 Actualizat pe 13.01.2023 la 19:26
Dacă și tu vrei să gătești ceva ușor pentru weekend-ul acesta și nu ai idee ce, atunci noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm rețeta de plăcintă cu cartofi și ceapă. Este un deliciu pentru mesele românilor, iar dacă nu ai încercat-o până acum, atunci este timpul să o faci. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul destul de simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă delicioasă!
- Rețetă de plăcintă cu cartofi și ceapă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de plăcintă cu cartofi și ceapă este un deliciu, iar tu trebuie neapărat să o încerci. Este un preparat care îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi. Dacă nu vrei ca în acest weekend să petreci timp prea mult în bucătărie, atunci poți prepara această mâncare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de plăcintă cu cartofi și ceapă
Ingrediente:
-6 foi de plăcintă
-0.5 kg de cartofi
-2 legături de ceapă verde
-1 ceapă albă
-4 linguri de ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, apoi se curăță și se taie felii. Se călește ceapa în două linguri de ulei, iar după ce a devenit aurie se adăugă câteva linguri de apă și se lasă la evaporat. Se repetă această operațiune încă de două ori, iar după tot acest timp se trage tigaia de pe foc, apoi se pune sare și piper, după gust, și se amestecă cu cartofii.
Se unge o tavă cu ulei și se așează o folie de copt, după care se umple cu cartofii și ceapa. Se unge cu ulei plăcinta, apoi se lasă la copt pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumenește. După cele 35 de minute se scoate din cuptor și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu ciocolată și portocale. Desertul perfect pentru mesele festive