Rețetă de plăcintă cu roșii, brânză și busuioc. Un preparat delicios pentru weekend
Publicat pe 10.02.2023 la 20:42 Actualizat pe 10.02.2023 la 20:42
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă, noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru plăcinta cu roșii, brânză și busuioc. Este un preparat delicios și ușor de pregătit. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă cu adevărat gustoasă!
- Rețetă de plăcintă cu roșii, brânză și busuioc
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de plăcintă cu roșii, brânză și busuioc este preparatul perfect pentru zilele de weekend. Vei reuși să-ți impresionezi musafirii cu această mâncare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de plăcintă cu roșii, brânză și busuioc
Ingrediente:
-1 foaie de plăcintă
-3 roșii mari
-2 linguri de ulei de măsline
-1 ceapă tăiată cubulețe
-1 cățel de usturoi pisat
-150 gr de mozzarella
-160 ml de maioneză
-180 gr de brânză feta
-1 mână de busuoic proaspăt tăiat julien
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se taie roșiile în rondele mici, se pun într-o sită, se presară sare peste ele și se lasă așa pentru câteva minute. Se face aluatul de plăcintă după rețeta simplă și se dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Se încinge ulei într-o tigaie, se pune ceapă și se lasă așa până devine sticloasă. Se adaugă usturoi, se amestecă foarte bine și se sotează aproximativ un minut. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se usucă roșiile cu ajutorul unor șervețele de bucătărie. Se amestecă maioneza cu o jumătate de cantitate de mozzarella.
Se scoate aluatul din frigider, se pune într-o tavă de plăcintă și se acoperă fundul cu mozzarella rămasă. Se pune ceapă călită, un strat de roșii și se adaugă sare și piper. Se pune jumătate din cantitatea de brânză feta peste roșii, apoi se acoperă cu jumătate din cantitatea de busuioc. Se pune încă un strat de roșii, brânză feta și busuioc, după care se acoperă busuiocul cu un strat de roșii și se asezonează cu sare și piper.
Se întinde și maioneza cu mozzarella deasupra, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute și 180 de grade Celsius. Se scoate plăcinta din cuptor și se lasă la răcit pentru aproximativ 10 minute, după care se poate tăia. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul care nu trebuie să lipsească din turtele pufoase la tigaie. Cum să le faci bune ca la bunica