Rețetă de porumb fiert. Cum alegem și cum preparăm știuleții ce ne aduc aminte de copilărie
Publicat pe 21.06.2022 la 14:10 Actualizat pe 21.06.2022 la 14:10
Când eram copii, cu toții așteptam să vină vara pentru a mânca porumb fiert. Așteptam atâta timp pentru a savura porumbul fiert și din păcate nu ne putem bucura de el pe tot parcursul anului. Ei bine, există și câteva sfaturi utile pentru un porumb excelent. El trebuie ales cu atenție și fiert în anumite condiții. Vezi cum trebuie să alegi porumbul și cum trebuie fiert pentru a te bucura de un gust plăcut.
- Rețetă de porumb fiert
- Cum alegem și cum se fierbem porumbul
Porumbul fiert este una dintre cele mai așteptate gustări ale verii. Acesta face furori vara, alături de pepene și cireșe. Trebuie să știi că știuleții de porumb se fierb într-un anumite fel pentru a ieși ca la carte. De asemenea, și alesul porumbului este un pas extrem de important dacă vrei să mănânci un porumb fiert delicios.
Cum alegem porumbul
Porumbul nu trebuie să aibă pănușele ofilite, ci de un verde deschis. Boabele de porumb trebuie să fie rotunjoare, fără spații între ele. Dacă despicăm un pic o boabă de porumb, trebuie să iasă un lichid ușor lăptos. Acela se numește porumb de lapte. Porumbul de lapte este cel mai bun și cel mai gustos, motiv pentru care este bine să îl alegem mereu.
Mod de fierbere
Știuleții de porumb se desfac din pănușe (frunze) și se curăță de mătase – NU le aruncăm!! Se scurtează știuleții la ambele capete ca să se așeze mai bine în oală (tăiem doar cotorul tare și varfurile țuguiate care nu prea au boabe). Tot așa se decupează și eventualele zone cu probleme. Se pune în oală pănușe, mătase, porumbul și sare. Se acoperă complet cu apă și se lasă la fiert între 20 și 40 de minute.