Rețetă de prăjitura Brownie. Un desert delicios pentru zilele de weekend
Publicat pe 20.05.2023 la 12:00 Actualizat pe 20.05.2023 la 12:00
Momentele petrecute alături de oamenii dragi din viața noastră sunt cele mai importante, așa că trebuie să le apreciem pe măsură! Îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru prăjitura Brownie. Iată ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă îți dorești să îți surprinzi familia cu acest desert delicios pentru zilele de weekend. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă pentru prăjitura Brownie
- Ingrediente
- Modul de preparare
Orice gospodină își dorește să pregătească pentru ea și cei dragi cele mai delicioase preparate. Dacă nu știi ce să mai faci, probabil că prăjitura Brownie poate fi alegerea potrivită. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate.
Poți încerca această rețetă dacă îți este poftă de ceva dulce, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie.
Este important de precizat faptul că această rețetă este una simplă și rapidă pe care o poți face singură, chiar la tine acasă. Desertul este delicios și poate fi potrivit pentru momentele în care avem musafiri ori chiar pentru mesele de sărbători.
Rețetă de prăjitura Brownie
Ingrediente pentru blat
- 190 g zahăr brun
- 40 g cacao
- 55 g zahăr tos
- 3 ouă
- 130 g făină
- 300 g ciocolată amăruie
- 250 g unt
- 20 ml esență de vanilie
- un praf de sare
Ingrediente pentru decor
- ciocolată albă
- înghețată
- căpșuni
Modul de preparare
Pentru început, punem într-o cratiță untul și ciocolata pentru a le topi. O luăm de pe foc și adăugăm zahărul brun, zahărul alb și un praf de sare. Amestecăm bine toate ingredientele și apoi adăugăm esența de vanilie.
Adăugăm ulterior ouăle unul câte unul, amestecând bine. Incorporăm toată făina în compoziție. De asemenea, cernem și adăugăm praful de cacao. Amestecul obținut este turnat într-o tavă rotundă (cu diametrul de 23 cm) care a fost tapetată cu hârtie de copt.
Băgăm apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se lasă la copt aproximativ jumătate de oră. După scoatem tava și o lăsăm să se răcească. O putem decora cu ciocolată albă și căpșuni, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura ou ochi. O rețetă simplă și delicioasă