Rețetă de prajitură cu blat de cacao și cremă. Cel mai delicios desert
Publicat pe 20.05.2022 la 23:53 Actualizat pe 20.05.2022 la 23:53
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu știi ce bunătăți să mai prepari, noi venim cu soluția. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu blat de cacao și cremă. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de momentele frumoase.
- Cum se pregătește prăjitura cu blat de cacao și cremă
- De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare
Îți este poftă de ceva dulce sau vrei să pregăteși un desert delicios pentru tine și familia ta, dar ai rămas fără idei și te-ai plictist de vechile preparate? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu blat de cacao și cremă. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
Rețetă de prăjitură cu blat de cacao și cremă
Ingrediente pentru blat
- 4 linguri cacao
- o linguriță praf de copt
- un praf de sare
- esență rom
- 170 g făină
- 200 g iaurt
- două ouă
- 100 ml ulei
- 100 g zahăr
Ingrediente pentru cremă
- 170 g lapte condensat
- 200 g ciocolată neagră
- 50 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g mascarpone
- 350 ml frișcă lichidă
Modul de preparare
Batem într-un bol ouăle cu praful de sare, cu zahărul, uleiul și iaurtul. Punem într-un alt castron cacao cu praful de copt, după care o amestecăm cu compoziția de mai sus.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem blatul și îl băgăm la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius. După ce l-am scos îl lăsăm să răcească complet.
Punem într-un bol toate ingredientele pentru cremă, iar apoi mixăm crema de mascarpone cu vanillia. Lăsăm totul în cuporul cu microunde, să se topească. Împărțim blatul în două și puem crema. Se lasă la frigider peste noapte, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prajitură cu dovleac, ciocolată și făină de cocos. Un desert special pentru cei dragi