Rețetă de prajitură cu dovleac, ciocolată și făină de cocos. Un desert special pentru cei dragi
Publicat pe 20.05.2022 la 18:49 Actualizat pe 20.05.2022 la 18:49
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi? Iată cea mai simplă și deliciosă rețetă pentru o prăjitură cu dovleac, ciocolată și făină de cocos. Acesta este un desert special pentru zilele petrecute alături de familie.
- Cum se pregătește prăjitura cu dovleac, ciocolată și făină de cocos
- De ce ingrediente avem nevoie
Cu toții vrem să petrecem timp de prețios alături de cei dragi nouă și bineînțeles că ne dorim să-i surprindem cu cele mai bune delicatese. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitură cu dovleac, ciocolată și făină de cocos. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Ține cont de toți pașii de mai jos și bucură-te de cele mai frumoase momente alături de persoanele dragi ție. Cu siguranță că vei primi laude din partea tuturor.
Rețetă de prajitură cu dovleac, ciocolată și făină de cocos
Ingrediente
- un plic praf de copt
- 100 g ciocolată neagră
- 150 g piure de dovleac copt
- 330 g chefir
- sare
- 5 ouă mici
- 70 g zahăr brun
- 80 ml ulei vegetal
- 80 g făină albă de grâu
- 100 g făină de cocos
Modul de preparare
Pentru început, mixăm ouăle cu zahărul brun cu un praf de sare, după care adăugăm ulei și amestecăm iar, cu grijă. Într-un bol punem făina albă și făina de cosos, iar apoi mixăm întreaga compoziție.
Încingem cuptorul la 180 de grade și coacem feliile de dovleac pentru 30 de minute. Îl lăsăm la răciy, iar apoi îl punem peste amestecul cu ouă. Adăugăm peste chefirul și amtestecăm cu o spatulă.
Punem peste ciocolata topită și amestecăm. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. O lăsăm la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Chocoflan. O rețetă pe gustul tuturor