Rețetă de prăjitură cu brânză și piersici. Desert simplu și delicios pentru weekend
Publicat pe 25.02.2024 la 13:24 Actualizat pe 25.02.2024 la 13:24
Fără doar și poate, orice gospodină își dorește să îi surprindă pe oamenii dragi din viața ei cu cele mai delicioase preparate. Dacă te gândești să faci un desert delicios în acest weekend, dar nu știi ce, noi avem o soluție care ar putea fi potrivită. Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu brânză și persici. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu brânză și piersici
- Rețetă delicioasă
Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu brânză și piersici la tine acasă. Este important de precizat faptul că trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Ingredientele sunt simple și ușor de găsit în supermarketuri, iar modul de preparare este unul destul de rapid. Acest desert delicios poate fi pe placul membrilor familiei, așa că poate fi potrivit pentru o zi de weekend, dar totodată și pentru momente speciale, cum ar fi o zi de vizită sau chiar o onomastică.
Orice gospodină poate face acest desert, asta pentru că nu este nevoie de o experiență în domeniul bucătăriei și nici nu necesită prea mult timp.
Rețetă de prăjitură cu brânză și piersici
Ingrediente
- 200g biscuiți digestivi
- 100g unt, topit
- 500g brânză de vaci
- 200g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 piersici mari, tăiate în bucăți mici
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți cu unt o tavă pentru prăjituri. Zdrobiți biscuiții digestivi până obțineți o consistență fină. Adăugați untul topit și amestecați bine.
Presați amestecul rezultat într-un strat uniform în baza tavii pregătite. Într-un bol mare, amestecați brânza de vaci cu zahărul până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adăugați și extractul de vanilie și continuați să amestecați. Turnați amestecul de brânză peste stratul de biscuiți din tavă.
Distribuiți bucățile de piersici peste compoziția de brânză. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când marginile sunt ușor rumenite și centrul este copt.
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 20-30 de minute, apoi tăiați în bucăți și serviți.
Citește și: Rețetă de prăjitură semilună cu nucă și ciocolată. Un desert delicios