Rețetă de prăjitură cu ciocolată și cireșe. Un desert gustos și ușor de preparat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.06.2023 la 23:02
Actualizat pe 09.06.2023 la 23:02
Fiind sezonul cireșelor, poți încerca un desert cu aceste fructe de sezon. Combinația dintre cireșe și ciocolată îi va mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși. Rețeta se pregătește rapid, așa că nu vei pierde prea mult timp în bucătărie.
- Rețetă de prăjitură cu ciocolată și cireșe
- Un desert gustos și ușor de preparat
Dacă ești în pană de idei la capitolul dulciuri, combinațiile dintre fructe și aroma preferată poate fi alegerea ideală cu care să îi surprinzi pe cei dragi. Îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie și cum poți să pregătești acest desert, pas cu pas.
Rețetă de prăjitură cu ciocolată și cireșe
Ingrediente:
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 350 gr cireșe fără sâmburi
Mod de preparare:
Pentru început, se pune la topit ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu puțin unt. Mai apoi, se adaugă și laptele și se amestecă până când bucățile de ciocolată se topesc complet. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit.
Între timp, se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se amestecă albușurile cu sare și se mixează până când devin spumă. După ce sunt bine amestecate, se pune treptat și zahărul. Se mixează în continuare și se obține bezeaua.
Gălbenușurile trebuie adăugate peste amestecul dintre ciocolata topită și unt, iar mai apoi, se pune bezeaua peste compoziție. Următorul pas este de a pune și făina, care trebuie adăugată treptat. Mai apoi, se pune și bicarbonatul de sodiu. Într-o tavă, se pune hârtie de copt, se toarnă compoziția și se adaugă fructele fără sâmburi.
Prăjitura se lasă la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. Dacă nu ești sigur că este gata, este indicat să o înțepi într-un loc cu o scobitoare. Abia după ce s-a răcit complet, poate fi adaugată glazura de ciocolată sau zahărul pudră. La fel de bine poate fi folosită o dulceață de cireșe. Se decorează cu fructe și tot după ce s-a răcit complet poate fi tăiată.
Citește și: Rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos. Desertul din bucătăria italiană