Rețetă de prăjitură cu ciocolată și struguri. Un desert delicios pentru momentele speciale
Publicat pe 11.10.2023 la 19:42 Actualizat pe 11.10.2023 la 19:42
Vrei să pregătești ceva delicios pentru tine și familia ta, dar nu știi ce? Ei bine, rețeta de prăjitură cu ciocolată și struguri poate fi alegerea potrivită. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru acest desert potrivit pentru momentele speciale.
- Prăjitură cu ciocolată și struguri
- Rețetă simplă și delicioasă
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu ciocolată și struguri la tine acasă. Modul de preparare este unul simplu.
Rețetă de prăjitură cu ciocolată și struguri
Ingrediente pentru blat
- 7 linguri fulgi de cocos
- 10 linguri făină
- esență vanilie
- 10 albușuri
- 7 linguri zahăr
Ingrediente pentru cremă
- 3 linguri cacao
- 500 ml frișcă lichidă
- gelatină
- 170 gr ciocolată neagră
- 10 gălbenușuri
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri de unt
Mod de preparare
Pentru a pregăti blatul, am început prin a separa gălbenușurile de albușuri. Am bătut albușurile până au devenit spumă tare, adăugând un praf de sare pentru a le fixa. Apoi, am incorporat zahărul și am continuat să mixez până când acesta s-a topit complet. După aceea, am adăugat esența și fulgii de cocos, am mixat puțin în plus, apoi am introdus făina și am amestecat ușor cu o spatulă, asigurându-ne că totul este perfect încorporat. Am turnat compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am introdus-o în cuptor, la foc potrivit, până când blatul a trecut testul scobitorii.
Pentru cremă, am amestecat gălbenușurile cu 4 linguri de zahăr, până când acesta s-a topit complet. Am plasat amestecul pe aburi și am continuat să amestecăm. Ciocolata a fost tăiată în bucăți mici și adăugată peste gălbenușuri, împreună cu cacaoa, am amestecat timp de aproximativ 10-15 minute.
Gelatina sub formă de praf a fost adăugată într-un vas, peste care am turnat 200 ml de frișcă lichidă rece. Am amestecat bine și apoi am încălzit amestecul ușor, fără a-l lăsa să fiarbă. Scopul a fost doar de a încălzi frișca și a topi gelatina. Apoi, am turnat această compoziție peste gălbenușurile cu ciocolată aflate încă la aburi. Am amestecat bine, am adăugat 2 linguri de unt și apoi am lăsat crema să se răcească puțin.
Restul de 400 ml de frișcă lichidă a fost bătută bine, apoi am adăugat ciocolata răcită și am mai mixat puțin. Această cremă delicioasă a fost ulterior adăugată peste blatul deja răcit. Deasupra, am dispus jumătăți de boabe de struguri și câțiva fulgi de cocos. Prăjitura a fost apoi refrigerată pentru aproximativ o oră.
Citește și: Rețetă de fursecuri cu gem. Desertul simplu pe care să-l prepari pentru familie