Rețetă de prăjitură cu cireșe. Cum să obții un blat pufos

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.02.2025 la 09:20
Actualizat pe 11.02.2025 la 09:20
Prăjitura cu cireșe este una dintre rețetele care se pregătește rapid. Este gata în aproape o oră și va deveni cu siguranță unul dintre deserturile preferate de cei dragi. Iată cum se prepară.

Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu cireșe
Profimediaimages
- patru ouă
- zahăr
- două căni de iaurt
- zahăr pudră
- trei căni de făină
- ulei
- praf de copt
- coajă de lămâie
- 500 grame cireșe
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, se separă albușurile de gălbenușuri Se bat albușurile spumă, iar mai apoi se adaugă și zahărul treptat. Ulterior, se pun și gălbenușurile și se amestecă bine. Se pune treptat iaurtul, se adaugă și făina, praful de copt și mai apoi ulei și coaja de lămâie.
Se amestecă bine din nou, iar mai apoi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se scot cireșele congelate din pungă, se scot sâmburii dacă au, iar dacă nu, se storc puțin de suc, iar mai apoi se pun în aluat. Este bine să folosești vârful unui cuțit pentru a le apăsa puțin, iar mai apoi se lasă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scoate când devine aurie, iar dacă nu ești sigur, se înțeapă aluatul cu o scobitoare. După ce prăjitura este coaptă, se lasă puțin la răcit și abia mai apoi se pune și zahărul pudră.
Unul dintre secretele pentru a obține un blat pufos constă în a scoate din timp ingredientele de la frigider. De altfel, atunci când bați albușurile spumă cu zahăr, este bine să te asiguri că au consistența dorită și că spuma nu este prea moale.
Opțional, se poate pune și bezea deasupra, care se face din trei albușuri, zahăr, zahăr vanilat și o lingură de oțet. Se bat albușurile cu zahărul spumă, se poate adăuga și esența de vanilie sau zahărul vanilat. Se adaugă și o lingură de oțet, iar mai apoi se bagă din nou prăjitura la cuptor.
Citește și: Cum prepari cea mai bună ruladă cu mere cu blat turnat. Un desert plin de savoare, super-ușor de făcut acasă