Rețetă de prăjitură cu cireșe și ricotta. Desertul perfect pentru acest sezon
Publicat pe 14.05.2024 la 10:18 Actualizat pe 14.05.2024 la 10:18
Cireșele sunt fructele sezonului, iar din acest motiv ți-am pregătit o rețetă de prăjitură cu cireșe și ricotta. Vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi cu acest preparat delicios. Este un desert care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu cireșe și ricotta
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Această prăjitură cu cireșe și ricotta este minunată de servit ca desert la o cină în familie sau pur și simplu ca un răsfăț dulce într-o zi de primăvară sau vară. Nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de prăjitură cu cireșe și ricotta
Ingrediente
Pentru blat:
-150 g de făină
-100 g de zahăr
-100 g de unt la temperatura camerei
-1 linguriță de praf de copt
-1 praf de sare
-2 ouă mari
Pentru umplutură:
-250 g de ricotta
-100 g de zahăr pudră
-1 linguriță de extract de vanilie
-coaja rasă de la 1 lămâie
-300 g de cireșe, fără sâmburi
Pentru topping:
-câteva cireșe întregi pentru decor
opțional: zahăr pudră
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, bate untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare.
Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt și sarea. Încorporează amestecul de făină în cel de unt, amestecând doar până la omogenizare.
Într-un bol mediu, amestecă ricotta cu zahărul pudră, vanilia și coaja de lămâie până la omogenizare. Îndepărtează sâmburii de la cireșe, dacă nu ai făcut-o deja, și taie-le în jumătăți sau sferturi.
Unge o formă de copt (aproximativ 20x20 cm) cu puțin unt sau folosește hârtie de copt. Întinde uniform amestecul de blat în formă. Răspândește uniform umplutura de ricotta peste blat. Presară bucățile de cireșe peste stratul de ricotta.
Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când prăjitura este fermă și are o culoare aurie frumoasă. Lasă prăjitura să se răcească complet în tava de copt. Odată răcită, taie prăjitura în pătrate. Decorează cu cireșe întregi și, dacă dorești, presară zahăr pudră deasupra înainte de servire. Poftă bună!
Citește și: Reteță de chec cu lămâie și banane. Desertul delicios pentru cei dragi