Rețetă de prajitură cu cremă de ciocolată și ness. Desert simplu, rapid și delicios
Publicat pe 06.07.2023 la 20:01 Actualizat pe 06.07.2023 la 20:03
Îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură cu cremă de ciocolată și ness. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- 8 linguri cacao
- două lingurițe praf de copt
- un praf de sare
- esență vanilie
- 8 ouă
- 6 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 5 linguri ulei
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 400 g ciocolată
- 300 frișcă
Ingrediente pentru crema de ness
- 4 linguri apă
- 250 frișca
- patru linguri ness
- 7 linguri zahăr
Ingrediente sirop
- 200 g zahăr
- esență rom
- 350 ml apă
Modul de preparare
Pentru început, într-un bol bateți albușurile spumă folosind un mixer electric. Adăugați treptat zahărul și praful de sare și continuați să bateți până obțineți o spumă fermă.
Adăugați gălbenușurile pe rând și totodată mixând bine după fiecare adăugare. Apoi, adăugați uleiul și amestecați până la omogenizare. În alt bol, cernați făina împreună cu cacaoa și praful de copt. Adăugați treptat această compoziție în amestecul de albușuri, utilizând o spatulă, și amestecați ușor de sus în jos până se încorporează complet.
Împărțiți compoziția în două boluri separate și turnați fiecare porție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blaturile pe rând în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.
În timp ce blaturile se răcesc, pregătiți crema de ciocolată. Într-un vas, încălziți frisca pe foc mic până când devine fierbinte, apoi adăugați ciocolata și amestecați până când se topește complet și devine o cremă omogenă.
Lăsați crema de ciocolată să se răcească și apoi mixați-o pentru a deveni pufoasă și cremoasă. Rețineți două linguri de crema deoparte pentru a fi folosite ulterior. Pentru a pregăti crema de ness, amestecați zahărul cu ness-ul și adăugați apa. Mixați până când zahărul se topește complet, iar compoziția devine o cremă deschisă la culoare.
Separat, bateți frisca, apoi combinați cele două compoziții împreună. Obțineți astfel crema de ness, care va adăuga un gust delicios tortului. Dacă doriți, puteți încerca și varianta cu cremă de mascarpone și ness, care este la fel de savuroasă.
Pregătiți siropul caramelizând zahărul fără a-l arde. Adăugați apă și fierbeți până când tot zahărul se dizolvă complet. Lăsați siropul să se răcească și apoi adăugați esența de rom, după gust.
Așezați primul blat într-un vas de servirecu marginile înalte și înmuiați-l cu siropul preparat. Apoi, adăugați crema de ciocolată și nivelați-o uniform. Puneți al doilea blat deasupra și înmuiați-l, de asemenea, cu siropul. Lăsați prăjitura să se răcească în frigider, iar apoi poate fi gata de servit.
Citește și: Prăjitura „Fluturaș”. O rețetă delicioasă, simplă și rapidă