Rețetă de prăjitură cu kiwi și portocale. Desertul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 09.02.2024 la 10:08 Actualizat pe 09.02.2024 la 10:08
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci gătește prăjitura cu kiwi și portocale. Este un desert simplu și gustos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Acest preparat va reuși cu siguranță să te surprindă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu kiwi și portocale
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu kiwi și portocale este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un desert gustos și care te va ajuta să-i surprinzi pe cei mai dragi oameni din viața ta. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert ce îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de prăjitură cu kiwi și portocale
Această prăjitură cu kiwi și portocale are o aromă minunată și o textură moale și suculentă. Este perfectă pentru a fi servită la ocazii speciale sau pur și simplu pentru a-ți răsfăța familia și prietenii.
Ingrediente:
-3-4 kiwi, curățați și feliați
-2 portocale mari, coaja rasă și sucul extras
-200 g de făină
-150 g de zahăr
-100 g de unt
-2 ouă
-1 linguriță de praf de copt
-1 linguriță de esență de vanilie
-100 ml de lapte
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și unge o tavă de copt cu unt sau așează hârtie de copt în interior. Într-un bol mare, amestecă făina și praful de copt.
În alt bol, mixează untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul, unul câte unul, și esența de vanilie, amestecând bine după fiecare adăugare. Încorporează treptat amestecul de făină și laptele în compoziția de unt și ouă. Amestecă până obții un aluat omogen.
Adaugă coaja rasă și sucul de portocală în aluat și amestecă bine. Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă. Aranjează feliile de kiwi și bucățile de portocală pe deasupra aluatului, apăsându-le ușor în compoziție.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată). Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi taie-o în bucăți și servește-o. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de sorbet de căpşuni cu busuioc. Desertul simplu și rapid, perfect pentru Valentine's Day