Rețetă de prăjitură cu lămâie și cocos. Desert delicios de post
Publicat pe 17.04.2024 la 22:49 Actualizat pe 17.04.2024 la 22:49
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai faci pentru tine și pe cei dragi, pentru că ții post, noi avem soluția care ar putea fi potrivită. Îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu lămâie și cocos. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu lămâie și cocos
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să pregătești și tu această rețetă delicioasă de prăjitură de post cu lămâie și cocos. Trebuie să fii atentă la toate detaliile atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca modul de preparare să fie pe măsura așteptărilor.
Orice gospodină poate face această rețetă delicioasă și cu siguranță că va fi pe placul pofticioșilor în perioada de post. Nu trebuie să fii foarte pricepută atunci când vine vorba de gătit pentru a face acest desert simplu și rapid. Cu atât mai mult, este important de precizat faptul că nu vei fi nevoită să stai prea mult timp în bucătărie, așa că te poți bucura din plin de toate momentele petrecute alături de oamenii dragi din viața ta.
Rețetă de prăjitură cu lămâie și cocos
Ingrediente
200g făină
150g zahăr
100g cocos ras
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
200ml lapte vegetal
80ml ulei vegetal
Zeama și coaja de la o lămâie
Ingrediente pentru glazură
- 100g zahăr pudră
- Zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă făina, zahărul, cocosul ras, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Adaugă laptele vegetal, uleiul vegetal, zeama și coaja de lămâie. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Toarnă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coace prăjitura la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
În timp ce prăjitura se răcește, pregătește glazura amestecând zahărul pudră cu zeama de lămâie.
Toarnă glazura peste prăjitură și lasă-o să se întărească înainte de a o tăia în bucăți.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pere și migdale. Desertul perfect în perioada postului