Rețetă de prăjitură cu lapte și portocale. Desert delicios și rapid
Publicat pe 16.01.2024 la 14:43 Actualizat pe 16.01.2024 la 14:43
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai ai idei, iar totodată nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, departe de familie? Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu lapte și portocale. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu lapte și portocale
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu lapte și portocale. Este important de precizat faptul că trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu lapte și portocale
Ingrediente
- 2 căni de făină
- o cană de zahăr
- o cană de lapte
- 3 ouă
- 1/2 cană de ulei vegetal
- coaja rasă de la o portocală
- 1/4 cană de suc de portocale proaspăt stors
- o linguriță de esență de vanilie
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă pentru copt cu unt sau acoper-o cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea pentru a obține o compoziție omogenă.
În alt bol, bate ouăle și adaugă laptele, uleiul, coaja de portocală, sucul de portocale și esența de vanilie. Amestecă bine. Adaugă treptat amestecul umed peste ingredientele uscate, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită și trece testul scobitorii.
După ce s-a răcit, taie prăjitura în porții generoase, iar apoi este gata de servit.
Citește și: Rețeta de negresă cu ciocolată ca la bunica acasă. Un desert care îți va aminti de copilărie