Rețetă de prăjitură cu clementine și portocale. Un desert gustos și sănătos
Publicat pe 10.01.2024 la 12:27 Actualizat pe 10.01.2024 la 13:19
Dacă vrei să le pregătești celor dragi un desert în această zi, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de prăjitură cu clementine și portocale. Este un desert delicios și sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu clementine și portocale
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjtură cu clementine și portocale este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de prăjtură cu clementine și portocale
Ingrediente:
Pentru aluat:
-3 clementine
-2 portocale
-200 g de unt la temperatura camerei
-200 g de zahăr
-4 ouă
-250 g de făină
-1 linguriță de praf de copt
-1 vârf de cuțit de sare
Pentru glazură:
-sucul de la o clementină
-sucul de la o portocală
-150 g de zahăr pudră
Mod de preparare:
Spală bine clementinele și portocalele și fierbe-le în apă cu coaja pentru aproximativ 15 minute. Lasă-le să se răcească, apoi taie-le în bucăți mici. Înlătură semințele. Încălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, mixează untul și zahărul până obții o compoziție pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă făina amestecată cu praful de copt și sarea. Amestecă până obții un aluat omogen. Adaugă bucățile de clementine și portocală în aluat și amestecă ușor.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Într-un bol mic, amestecă sucul de la o clementină și sucul de la o portocală cu zahărul pudră până obții o glazură omogenă. După ce prăjitura s-a răcit, toarnă glazura deasupra. Lasă prăjitura să se răcească și glazura să se întărească înainte de a o tăia în bucăți. Taie prăjitura în porții și apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu miere și mac. Desertul cu care să îți surprinzi familia