Rețetă de prăjitură cu miere și mac. Desertul cu care să îți surprinzi familia
Publicat pe 09.01.2024 la 22:10 Actualizat pe 09.01.2024 la 22:10
Dacă te gândești să îți surprinzi familia cu un desert delicios, însă chiar nu mai știi ce să mai gătești, iar totodată nu vrei să îți petreci prea multă vreme în bucătărie, lângă cuptor? Noi avem soluția potrivită pentru tine. Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu miere și mac. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu miere și mac
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu miere și mac. Trebuie să fii foarte atentă la toate detaliile atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu miere și mac
Ingrediente
200g făină
- 150g unt
- 150g miere de albine
- 3 ouă
- 100g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 50g semințe de mac
- Esență de vanilie
- O linguriță scorțișoară
- Un praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol, topiți untul și amestecați-l cu mierea până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați ouăle unul câte unul și continuați să amestecați. Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara și semințele de mac.
Adăugați treptat amestecul uscat peste amestecul de unt și miere. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine încorporate. Adăugați esența de vanilie și continuați să amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Transferați compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii.
După ce ați scos prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească înainte de a o tăia în bucăți.
Citește și: Rețeta de tort Bounty de post fără coacere. Desertul cu care îi vei răsfăța pe cei dragi în această perioadă