Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă. Desertul nu necesită coacere
Publicat pe 21.09.2022 la 22:01 Actualizat pe 21.09.2022 la 22:02
Prăjitura fără coacere cu mere, biscuiți și budincă e o rețetă extrem de simplă, dar savuroasă. Membrii familiei tale se vor bucura de acest desert cu un strop de scorțișoară și cremă de vanilie.
- Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
- Desertul nu necesită coacere
Ingrediente
-500 g biscuiți simpli;
Umplutură de mere
-1 kg mere;
-100-200 g zahăr;
-50 g unt sau ulei;
-1 vârf de cuțit scorțișoară;
Crema de vanilie
-500 ml lapte;
-60 g făină;
-50 g unt;
-4 gălbenușuri;
-100 g zahăr;
-1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță pastă de vanilie.
Mod de preparare
Se spală bine toate ingredientele, după care se decojesc merele. Apoi se pun pe foc împreună cu untul și zahărul și se amestecă încontinuu. Se lasă până când scade toată zeama. La final se adaugă scorțișoara, se amestecă și se lasă deoparte, să se răcească.
Se face crema de vanilie. Se pune laptele la fiert împreună cu aromele. Separat, gălbenușurile se bat împreună cu zahărul, până se topește și se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se adaugă treptat laptele clocotit, amestecând încontinuu. Se pune vasul pe foc, amestecând încontinuu, până când crema dă în clocot. Se ia vasul de pe foc, se acoperă cu folie și se lasă deoparte până când se va folosi.
Se căptușește cu hârtie de copt sau folie o tavă. Se așează un strat de biscuiți, care să acopere complet fundul tăvii. Deasupra se pun merele răcite, alt strat de biscuiți, crema rece de vanilie și la final, iar biscuiți. Se presează ușor, să fie drept, apoi se da totul la rece pentru 3-4 ore, ideal peste noapte. După răcire, prăjitura se taie pe pătrat, după biscuiții de deasupra.
Truc. Prăjitura se taie mai bine dacă o țineți înainte 30 de minute în congelator.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de sufleu de cartofi. Un preparat gătit după secretele gospodinelor pricepute