Reţetă de prăjitură cu mere, gem şi ciocolată. Desertul perfect pentru masa de sărbători
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.11.2023 la 20:43
Actualizat pe 29.11.2023 la 20:43
Fie că este vorba de o zi de naștere, o aniversare, o promovare sau o realizare personală, adesea obișnuim să bifăm astfel de ocazii mâncând ceva dulce. Cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, noi își propunem o rețeră de prăjitură cu mere, gem și ciocolată. Va fi desertul perfect pentru masa de sărbători.
- Cum să prepari o prăjitură cu mere, gem și ciocolată
- Ingrediantele de care ai nevoie
- E desertul perfect pentru masa de sărbători
Deseori, deserturile sunt asociate cu sărbătorile și ocaziile speciale din viața noastră. De multe ori ne amintim de prăjiturile pe care ni le făceau bunicile noastre în copilărie și ne face plăcere să simțim din nou acel gust care să ne ducă în trecut, măcar pentru câteva momente.
Reţetă de prăjitură cu mere, gem şi ciocolată
Ingrediente:
- 3 ouă;
- 1 cană zahăr;
- 1/2 cană ulei;
- 1,5 căni lapte;
- 2 căni făină albă;
- 4 linguri cacao;
- 1 linguriță scorțișoară măcinată;
- 1 pachet praf de copt pentru prăjituri;
- 2 bucăți mere.
Glazură de ciocolată
- 120 g ciocolată de topit;
- 100 ml smântână pentru frișcă.
Mod de preparare:
- amestecă ouăle întregi cu zahărul până vei obține o spumă.
- adaugă uleiul
- toarnă treptat și laptele.
- cerne făina albă şi adaugă praful de copt pentru prăjituri, cacao și scorțișoara măcinată.
- amestecă în aluat cele două mere date pe răzătoare și încorpotrează-le ușor.
- toarnă aluatul gata într-o tavă (30×40 cm), pe care o ungi înainte cu unt și peste care presari făină.
- pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
- unge apoi prăjitura cu un strat de gem sau marmeladă.
- într-o cratiță mai mică încălzește smântâna și topește ciocolata în ea.
- toarnă peste prăjitură glazură pregătită
- netezește glazura și lasă prăjitura să se răcească ușor, la temperatura camerei.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci. Un preparat special pentru masa de post