Rețetă de prăjitură cu miere și cireșe. Desertul ideal pentru momentele petrecute în familie
Publicat pe 10.05.2024 la 21:47 Actualizat pe 10.05.2024 la 21:48
Vrei să îți surprinzi familia cu un preparat delicios, dar nu mai ai nicio idee? Ești în locul potrivit! Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu miere și cireșe. Un desert ideal pentru momentele petrecute alături de oamenii dragi din viața ta. Nu vei fi nevoită să stai prea mult timp în bucătărie. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu miere și cireșe
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă cu miere și cireșe. Un desert care va fi pe placul pofticioșilor!
Rețetă de prăjitură cu miere și cireșe
Ingrediente
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g zahăr
- 4 ouă
- 200g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200g cireșe, fără sâmburi și tăiate în jumătate
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt rotundă sau pătrată, tapetând-o cu hârtie de copt sau unsoare și făină.
Într-un bol mare, folosind un mixer electric, bateți untul și zahărul până obțineți o compoziție spumoasă și omogenă. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adăugați apoi mierea și extractul de vanilie și amestecați până la incorporare.
Cerneti făina și praful de copt în bolul cu amestecul de unt și ouă și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă doriți, adăugați scorțișoara măcinată pentru un plus de aromă. Turnați compoziția rezultată în tava pregătită și nivelati-o cu o spatulă.
Așezați jumătățile de cireșe deasupra aluatului, presându-le ușor în compoziție. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este rumenită și când trecerea testului scobitorii rezultă curată.
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi transferați-o pe un grătar pentru a se răci complet. După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în bucăți și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea pentru a vă bucura de un desert delicios și reconfortant în timpul momentelor petrecute în familie.
Citește și: Rețetă de salată de fasole verde cu iaurt și usturoi. Un preparat perfect pentru acest sezon