Rețetă de prăjitură cu nuci și vanilie. Desertul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 26.02.2024 la 10:04 Actualizat pe 26.02.2024 la 10:04
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, dar nu ai idee ce să pregătești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și își prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu nuci și vanilie. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dra și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu nuci și vanilie
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu nuci și vanilie este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o delicatesă care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de prăjitură cu nuci și vanilie
Combinația dintre nuci și vanilie este una clasică în multe rețete de deserturi, fiind apreciată de mulți. Din acest motiv ar trebui să încerci acest desert delicios.
Ingrediente:
-200 g de unt, la temperatura camerei
-200 g de zahăr
-4 ouă
-200 g de făină
-1 linguriță praf de copt
-100 g de nuci măcinate
-1 linguriță extract de vanilie
-opțional: 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu puțină făină.
Într-un bol mare, bate untul moale cu zahărul până obții o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugă oul, unul câte unul și continuă să amesteci bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie, dacă folosești, și amestecă până se încorporează.
Încorporează treptat făina cernută împreună cu praful de copt în compoziția de unt și ou. Adaugă nucile măcinate în aluatul obținut și amestecă până se distribuie uniform.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. După ce a fost coaptă, lasă prăjitura să se răcească complet în tavă înainte de a o tăia în bucăți.
Servește și bucură-te de această delicioasă prăjitură cu nuci și vanilie, ideală alături de o ceașcă de ceai de lumânărică sau cafea. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de paste cu sos de ardei. Preparatul este simplu și rapid