Rețetă de prăjitură cu struguri și nuci. Un preparat potrivit pentru momente speciale
Publicat pe 21.10.2023 la 16:37 Actualizat pe 21.10.2023 la 16:37
Momentele speciale merită să fie sărbătorite într-un mod cu totul aparte, iar secretul stă într-o rețetă de prăjitură care îmbină cu măiestrie aromele strugurilor și a nucilor. Iată cum poți recrea această minunată delicatesă chiar în propria ta bucătărie. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu struguri și nuci
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să pregătești această rețetă delicioasă la tine acasă. Modul de preparare este unul simplu și nu trebuie să fii prea priceput în bucătărie pentru a te bucura de rezultate pe măsura așteptărilor în cazul acestui desert.
Rețetă de prăjitură cu struguri și nuci
Ingrediente
- o linguriță praf de copt stins
- un praf de sare
- struguri
- miez de nucă
- 8 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri de pesmet
- o lingură ulei
- 7 linguri făină
Mod de preparare
Începe prin a separa cele 6 ouă. Bate albușurile spumă cu un praf de sare și zahăr vanilat până obții o textură fermă și pufoasă.
Acum e rândul gălbenușurilor să intre în joc. Frecă-le cu zahărul până devin o cremă fină și catifelată.
Amestecă cele două componente cu grijă. Încorporează albușurile peste gălbenușuri folosind o spatulă, iar apoi amestecă din nou.
Pasul următor constă în amestecarea prafului de copt cu otet, pesmetul și făina. Cu ajutorul unui mixer puternic, obține o compoziție omogenă și promițătoare. Nu uita să adaugi și o lingură de ulei pentru o textură fină și o aromă subtilă.
Pregătește o tavă și acoper-o cu hârtie de copt. Toarnă amestecul și netezește-l cu grijă, dându-i forma perfectă.
Cu generozitate, așază bobitele pe suprafața compoziției. Îți recomandăm să pudrezi fructele cu făină înainte de a le adăuga în aluat.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 10 minute. Apoi, ca un ultim detaliu savuros, presară miezul de nucă deasupra, lăsând prăjitura să-și continue dansul aromatic pentru încă 20 de minute.
Nu e nevoie de verificări cu scobitoarea. Prăjitura se va rumeni uniform, dându-ți de înțeles că e gata să-ți încânte papilele gustative.
Cu grijă, eliberează prăjitura din tavă și hârtia de copt, lăsând-o să se răcească puțin înainte de a-i tăia feliile, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de gogoși cu brânză dulce și vanilie. Preparatul care îți amintește de copilărie