Rețetă de prăjitură cu vanilie și alune. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas
Publicat pe 25.01.2024 la 09:52 Actualizat pe 25.01.2024 la 09:52
Fără doar și poate, orice gospodină pricepută își dorește să îi surprindă pe oamenii dragi din viața ei cu cele mai delicioase preparate. Dacă nu știi ce să mai faci pentru familia ta, noi venim cu o soluție care ți-ar putea fi de ajutor. Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu vanilie și alune. De ce ingrediente ai nevoie, dare și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu vanilie și alune
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu vanilie și alune. Trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă vrei ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu vanilie și alune
Ingrediente
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g zahăr alb
- 4 ouă
- 200g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100g alune măcinate
- 50g alune întregi, pentru decor
Ingrediente pentru cremă
- 100g ciocolată albă
- 50ml smântână lichidă
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament sau unse cu unt și presară puțină făină. Într-un bol mare, folosind un mixer electric, bate untul moale împreună cu zahărul până obții o compoziție omogenă și spumoasă.
Adaugă ouăle unul câte unul, continuând să mixezi după fiecare adăugare, până când se incorporează complet. Cerne făina și praful de copt deasupra amestecului de unt și ouă și amestecă totul folosind o spatulă sau mixerul la viteză mică, până când se încorporează bine.
Adaugă extractul de vanilie și alunele măcinate în compoziție și amestecă bine pentru a le încorpora uniform. Toarnă aluatul în tava pregătită și folosește o spatulă pentru a-l nivelează uniform.
Coace prăjitura. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când devine aurie și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).
Prepare glazura. Între timp, pregătește glazura topind ciocolata albă împreună cu smântâna lichidă la bain-marie sau la microunde, amestecându-le până obții o compoziție omogenă. Decorează cu alune întregi. După ce prăjitura s-a răcit puțin, toarnă glazura de ciocolată albă deasupra și decorează cu alune întregi.
Servește și savurează! Taie prăjitura în bucăți generoase și bucură-te de gustul delicios alături de cei dragi.
Citește și: Rețetă de soufra cu zmeură. Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cea mai bună plăcintă grecească