Rețetă de prăjitură urechi de elefant. Un preparat simplu și delicios
Publicat pe 24.02.2022 la 23:32 Actualizat pe 24.02.2022 la 23:32
Dacă îți este poftă de un desert delicios care te va încânta cu siguranță, prăjitura urechi de elefant, este unul dintre cele mai bune și cele mai ușoare de preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură urechi de elefant
- Un preparat simplu și delicios
Prăjitura urechi de elefant este un preparat simplu și delicios, iar dacă o vei prepara cu siguranță nu va fi ultima oară. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
3 cești făină
1/4 ceașcă zahăr
1 plic drojdie
1/2 linguriță sare
4 linguri unt
1/3 ceașcă lapte
1/4 ceașcă apă
2 ouă mari
1 linguriță esență vanilie
Pentru umplutura
1 ceașcă zahăr
2 lingurițe scorțișoară
1/4 linguriță nucșoară
4 linguri unt topit
Mod de preparare
Amestecă într-un castron mare 2 ceşti de făină, zahăr, drojdie şi sare. Dă deoparte. Topeşte untul într-o cratiţă mică şi adaugă laptele. Dă deoparte şi adaugă apa şi vanilia, apoi lasă la răcit 5 minute.
Adaugă amestecul umed peste cel uscat şi amestecă bine. Adaugă ouăle bătute,3 sau 4 cești de făină şi amestecă până obţii un aluat foarte lipicios. Lasă aluatul la crescut într-un vas uns cu ulei şi acoperit, la cald, circa 40 de minute. Amestecă cu mâinile aluatul crescut şi adaugă încă 2 linguri de făină. Mai lasă la crescut 10 minute.
Separat, prepară umplutura pentru urechile de elefant: amestecă într-un castron zahărul, scorţişoara şi nucşoara.
Când aluatul este gata, rulează cu un făcăleţ, apoi unge foaia obţinută cu unt topit şi adaugă umplutura de scorţişoară. Taie cu un cuţit fâşii lungi şi late de aluat, de circa 5 cm lăţime. Taie fâşiile în pătrate relativ egale.
Pune pătratele de aluat dospit unele peste altele şi pune-le într-o formă de cozonac sau de pâine. Acoperă pătratele în tavă şi lasă să mai crească 15 minute. Dă la cuptor la foc mediu circa 35 de minute, până ce exteriorul părjiturii urechi de elefant devine auriu.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici și ciocolată. Cel mai rapid și delicios desert