Rețetă de pulpă de miel la tavă. Un preparat care va uni întreaga familie de Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 15:43 Actualizat pe 19.04.2022 la 15:43
Pentru că se apropie Paștele, iar masa trebuie să fie plină de bucate, un preparat foarte gustos cu care îți vei bucura întreaga familie este chiar pulpa de miel la tavă. Se prepară foarte ușor, iar gustul de va da pe spate. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
2 legaturi usturoi
1 legatura ceapă
1-2 linguri pesmet
2-3 ardei verzi
2-3 ardei roşii
sare
piper
cimbru
rozmarin
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Se spală carnea de miel, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă uşor cu vârful cuţitului şi se unge cu grăsime. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se stropeşte cu vin roşu, dulce. Se aşază într-o tavă cu capac.
Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul şi se împletesc în aşa fel, încât să formeze o plasă. Plasa de verdeaţa se aşază deasupra pulpei de miel şi se bagă la frigider aproximativ o oră, pentru a-şi lăsa zeama.
Între timp, se curăţă ardeii, se spală, se şterg şi se taie felii potrivite. Se încinge plita şi se coc câteva minute pe ambele părţi. Se presară sare şi se acoperă cu un prosop.
Se scoate tava din cuptor şi se ia plasa de usturoi, se aruncă şi, de jur împrejurul pulpei de miel, se aşază ardeiul copt. Se acoperă tava cu capacul şi se bagă în cuptor la o temperatură potrivită. Se stropeşte din când în când cu vin şi sosul din tavă. După ce s-a copt, friptura se serveşte cu garnitura de ardei şi ornată cu rozmarin proaspăt.
După ce ați urmat acești pași pulpa de miel la tavă este gata și poate fi servită alături de familie în ziua de Paște. Poftă bună!
Citește și: Stufat de pui pentru Paște. Patru rețete pentru cei care evită carnea de miel