Rețetă de pulpe de pui aromate la cuptor. Un preparat care te va ajuta să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 27.10.2023 la 09:57 Actualizat pe 27.10.2023 la 09:57
Weekend-ul se apropie cu pași repezi și ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei mai dragi oameni din viața ta. Pentru zilele următoare poți găti pulpe de pui aromate la cuptor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pulpe de pui aromate la cuptor
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pulpe de pui aromate la cuptor este extrem de ușor de pregătit, însă ai nevoie de câteva ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de pulpe de pui aromate la cuptor
Ingrediente:
-12 bucăți de copănele de pui
-100 gr de unt
-piper negru
-sare
-30 gr de mărar
-o portocală
-ulei
-4 cartofi
-trei căței de usturoi
-30 gr de parmezan
-20 gr de smântână
-un castrevete
-3 bucăți de roșii
-20 ml de suc de lămâie
Mod de preparare:
Untul se taie în câteva felii, iar copănelele se crestează foarte bine pe ambele părți. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper negru, apoi se pune într-o tavă. Peste copănelele de pui se așează feliile de unt și se lasă la marinat.
Se taie foarte bine mărarul. Portocala se dă prin răzătoarea mică, apoi se pune peste unt. Peste portocală se așează și mărarul. Un cățel de usturoi se pisează foarte bine și se așează peste mărar. Cu ajutorul unei furculițe se ung foarte bine copănelele de pui cu untul și celelalte ingrediente.
Pe patru folii de aluminiu se pune puțin ulei și se ung cu ajutorul unei spatule. Se înfășoară cartofii cu aceste folii. Tava cu carnea de pui se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius. Lângă tavă se pun și cartofii, mai exact pe grilajul din cuptor.
Parmezanul se dă prin răzătoare, apoi se pune într-un bol. Peste parmezan se pune mărar tocat, smântână și se amestecă totul foarte bine. Catravetele se taie în bucățele, iar la fel se procedează și cu roșiile. Se pun roșiile și castraveții într-un bol, iar peste aceste legume se pun cățeii de usturoi pisați. Se amestecă foarte bine cu sare, piper, ulei și sucul de lămâie.
Cartofii se scot din cuptor și se ung cu compoziția de parmezan, smântână și mărar, apoi se mai bagă pentru aproximativ zece minute la cuptor. Toate ingredientele din cuptor se aranjează pe farfurie și se servesc cu pâine prăjită. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cartofi țărănești. Ce să pui ca să obții gustul care îți va aminti de copilărie