Rețetă de salată „Coleslaw”. Numai bună pentru detoxifierea după Paște
Publicat pe 26.04.2022 la 15:15 Actualizat pe 26.04.2022 la 15:15
Știm cu toții că te-ai săturat de preparatele bogate și grase de pe masa de Paște, așa că noi îți sărim în ajutor. Îți prezentăm rețeta de salată „Coleslaw”, un preparat numai bun pentru detoxifierea după sărbători.
- Salată „Coleslaw”
- Un preparat bun pentru detoxifiere
Rețeta de salată „Coleslaw” este cea mai apreciată garnitură, care se găsește în restaurante, supermarketuri, dar o poți pregăti foarte ușor și la tine acasă. Pașii de preparare sunt extrem de simpli, iar gustul este numai bun pentru această perioadă din an. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare.
Salata „Coleslaw” sau salata de varză roșie, albă și morcov, cu un dressing cremos, este printre cele mai consumate garnituri de oriunde. Se potrivește excelent cu pui sau preparate grill și constituie o masă sățioasă, perfectă pentru aceste zile în care ești plin după Paște.
Ingrediente:
-piper
-2 lingurițe de zahăr
-2 lingurițe de oțet
-1 linguriță de zeamă de lămâie
-1 linguriță de muștar dulce
-2 linguri de lapte
-60 gr de maioneză
-2 linguri de lapte bătut/smântână
-1 ceapă mică
-2 morcovi mari
-1 varză mare
-1/2 lingurițe de sare
Mod de preparare:
Tăiați fideluțe varza și radeți morcovul pe răzătoarea medie sau mică. Tocați ceapa mărunt, cât de mult posibil și puneți toate legumele într-un bol mai mare, apoi amestecați-le. În alt bol mai mic, puneți maioneza, laptele, smântână, muștarul și restul ingredientelor, apoi adăugați amestecul peste legumele din bolul mare. Puneți la frigider salata pentru aproximativ două ore, apoi serviți cu puțină zeamă de lămâie.
Citește și: Rețete din resturi de friptură. Rulada, plăcintă, chiftele și alte idei