Rețetă de salată vioaie și crocantă cu miel tăieței. Un preparat pe gustul tuturor
Publicat pe 28.04.2022 la 19:21 Actualizat pe 28.04.2022 la 19:21
Rețetă de salată vioaie și crocantă cu miel tăieței este un preparat gustos care cu siguranță vă va bucura papilele gustative. După sărbătorile Pascale, este de-a dreptul o delicatesă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de salată vioaie și crocantă cu miel tăiaței
- Un preparat pe gustul tuturor
Salata vioaie este un preparat gustos pe care îl poți împărți cu întreaga familie. Dacă îți dorești să mănânci mai sănătos, odată cu trecerea sărbătorilor pascale, aici ai cea mai bună rețetă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
bucati ghimbir
2 ardei iuți roșii proaspeți
8 linguri ulei de măsline
4 linguri oțet de vin roșu
4 sos de soia sărac în sodiu
300 g tăiței de orez medii
2 morcovi
1 castravete
2 inimi de lăptucă
1 ăpățână de salată verde
1 legatura mentă proaspătă
250 g resturi de friptură de miel
1 lingurita semințe de susan
Mod de prepare
Curățați ghimbirul, apoi radeți-l pe răzătoarea fină, împreună cu 1 ardei iute, și puneți-le într-un castron mic. Adăugați uleiul, oțetul și sosul de soia, pentru a obține un dressing și apoi lăsați-l deoparte.
Răsturnați tăițeii într-un castron, acoperiți-i cu apă clocotită și lăsați-i să se înmoaie 15 minute sau până ce se frăgezesc, amestecându-i în răstimpuri cu ajutorul cleștelui de bucătărie, pentru a-i separa. Cu un curățător de legume, feliați morcovii în fâșii lungi, tăiați castravetele după plac și puneți-le într-un castron mare pentru salată.
Curățați lăptucile, tăiați-le în bucăți neregulate și așezați‑le peste morcovi și castraveți. Rupeți de pe tulpini și înglobați frunzele de mentă, după care scurgeți tăițeii și adăugați-i în castronul de salată.
Feliați fin sau rupeți în fâșii carnea de miel, apoi puneți-o într-o tigaie mare, la foc potrivit, împreună cu semințele de susan. Amestecând, rumeniți-le timp de câteva minute sau până când mielul arată bine și e crocant, iar semințele au devenit aurii.
Picurați dressingul peste ingredientele din castronul de salată și amestecați până când legumele sunt îmbrăcate uniform în sos. Feliați subțire ardeiul iute rămas și presărați-l peste salată, apoi completați cu mielul crocant cu susan și serviți preparatul imediat.
Dacă mergeți la piață, puteți cumpăra și alte soiuri de legume în cantități mici, cum ar fi păstăi sau boabe tinere de mazăre dulce ori ridichi, iar toate acestea vor face salata și mai apetisantă.
După ce ați urmat acești pași, preparatul este gata și poate fi servit cu întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețetă de prăjitură dietetică fără făină și zahăr. Desertul ideal după masa bogată de Paște