Rețeta de savarine ca la bunica acasă. Cel mai bun și rapid desert al copilăriei
Publicat pe 11.02.2022 la 10:04 Actualizat pe 11.02.2022 la 10:04
Într-adevăr, în zilele de astăzi, deserturile poartă diferite denumiri sofisticate, ca de asemenea și modul de preparare este destul de complex. Ei bine, dacă te-ai săturat să stai cu orele în bucătărie și vrei să simți din nou gustul copilăriei, este momentul perfect să încerci rețeta de savarine ca la bunica acasă!
- Rețeta de savarine
- Cel mai bun desert
Ai vrea să te teleportezi măcar pentru cinci minute înapoi în casa bunicii și să mănânci o savarină așa cum făceai în copilărie? Acum este momentul să-ți satisfaci dorința și pofta chiar în propria bucătărie.
Rețeta de savarine ca la bunica acasă. Cel mai bun și rapid desert al copilăriei
Nu, nu stai cu orele în bucătărie, ci chiar foarte puțin, iar rezultatul este fără dar și poate un curcubeu pe cerul gurii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face rețeta de savarine ca la bunica acasă și treci la treabă!
Acest desert îl poți face în orice moment al zilei și de asemenea îți poți chema acasă și prietenii, pe care o să-i încânți cu siguranță odată ce așezi savarinele pe masă.
Ingrediente:
- 250 gr făină
- 150 ml lapte
- 30 ml ulei
- 2 ouă
- 3,5 gr drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 1 praf sare
pentru sirop:
- 400 ml apă
- 150 gr zahăr
- 1 esență rom
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului, dizolvăm zahărul în laptele călduț, iar apoi adăugăm ouăle bătute cu un praf de sare și uleiul. Incorporăm apoi făină și drojdia, după care amestecăm până se omogenizează.
Ungem formele de savarine cu unt/ ulei, apoi le umplem trei sferturi cu aluat și le lăsăm la dospit 30 minute. După aceea, de dăm la cuptor până se rumenesc ușor. Când sunt gata, le scoatem din forme și le lăsăm să se răcească.
Odată răcite, tăiem partea crescută de deasupra, iar în acest timp punem la fiert apa cu zahărul. După câteva clocote, o dăm deoparte și adăugăm esența de rom și lăsăm să se răcească.
Întoarcem savarinele invers și tăiem și le face un capac, dar nu mare. Însiropăm bine savarinele pe rând și apoi le punem la scurs pe un grătar. După acest pas, batem frișcă cu întăritorul până devine compactă și umplem savarinele.
Deasupra se poate adăuga fie zahăr pudră, fie diferite topping-uri cumpărate din supermarket-uri sau chiar făcute în casă, în funcție de gust. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea. Cum să prepari cel mai delicios desert