Rețetă de sirop de mentă. Desertul pe care îl poți păstra peste iarnă
Publicat pe 31.05.2023 la 11:44 Actualizat pe 31.05.2023 la 14:08
Este vară și probabil vrei și tu să-ți încânți papilele gustative cu băuturi reci și fresh. Ei bine, noi ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți prezentăm rețeta de sirop de mentă. Este desertul pe care îl poți păstra peste iarnă, la fel ca și celelalte siropuri, deoarece este delicios în orice sezon l-ai consuma. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această băutură, dar și care este modul de preparare! Vei rămâne uimit de gustul delicios al acestui sirop!
- Rețetă de sirop de mentă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de sirop de mentă este destul de simplă și ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru ea. Acest preparat este foarte gustos și se poate consuma cu orice, astfel că îl poți pune chiar și pe clătite sau gogoși. Este momentul potrivit să pregătești acest desert, asta dacă nu ai făcut-o deloc până acum. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert cu adevărat delicios!
Rețetă de sirop de mentă
Ingrediente:
-mentă
-apă
-zahăr
-o lămâie
Mod de preparare:
Preparați un ceai concentrat de mentă, pe care îl veți fierbe pentru aproximativ 20 de minute. Lăsați ceaiul la rece peste zi, după care strecurați ceaiul printr-un tifon dublu, pentru că astfel se vor stoarce foarte bine frunzele de mentă.
Lichidul obținut se măsoară și se pune o cantitate egală de zahăr în el, după care se fierbe până în momentul în care se leagă, adică până când face testul cu picăturile care se desprind singure de pe latul lingurei, la fel ca la jeleuri. Se adaugă zeama de lămâie, apoi siropul se toarnă fierbinte în sticle. Ca să nu crape sticla este recomandat să puneți cuțite sub sticle.
Se pun sticlele într-un loc răcoros. Puteți consuma acest sirop cu apă minerală, sifon sau apă plată, ori combinat cu alte siropuri, deoarece este cu adevărat delicios și se poate păstra peste iarnă.
Citește și: Rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos. Desertul din bucătăria italiană