Cât timp trebuie să lași gogoșile la crescut pentru a fi pufoase. Bucătarii au dezvăluit marele secret
Publicat pe 13.05.2023 la 10:09 Actualizat pe 13.05.2023 la 10:09
Gogoșile sunt desertul preferat al milioanelor de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, puține gospodine știu care este secretul pentru a fi pufoase în interior. Se pare că, după spusele bucatrilor, secretul nu este un ingredient anume, ci timpul în care lași aluatul la crescut. Cum preparai cele mai pudoase gogoși, dar și cât timp este bine să lași aluatul la crescut.
- Cât timp este bine să lași gogoșile la crescut
- Bucătarii au dezvăluit marele secret
Gogoșile au ajuns populare în multe țări și, mai mult decât atât, ele sunt preparate în diverse forme. Pe lângă acest aspect, gogoșile sunt servite alături de o mulțime de umpluturi, printre care și cea de vanilie, ciocolată, dulceață sau chiar brânză.
Cum să prepari cele mai pufoase gogoși
Cu toate că sunt printre cei mai mari inamici ai unei siluete că trasă prin inel, gogoșile sunt, în același timp, un mare răsfăț pentru papilele gustative. Pentru cei mai mulți, acest desert reprezintă gustul și mirosul copilăriei
Ingrediente
- 350 de grame de făină;
- 70 de mililitri de lapte;
- 18 grame de drojdie proaspătă sau șase grame de drojdie de bere uscată;
- 50 de grame de zahăr pudră;
- 30 de grame de unt;
- un gălbenuș de ou;
- coaja rasă de la o lămâie;
- puțină sare.
Cât timp se lasă gogoșile la crescut
Pentru a prepara gogoși ca la carte, trebuie sa urmezi câțiva pași. Astfel, trebuie să iei un bol suficient de mare și să torni făina. Apoi, în mijlocul ei, se face o gaură în care se adaugă zahărul, gălbenușul de ou, un praf de sare și coaja rasă de la o lămâie. După care, cu ajutorul degetele, vom începe să amestecăm cu grijă ingredientele.
Separat, drojdia de bere se dizolvă în lapte cald și se tornă treptat în amestec, apoi începem să frământăm. Apoi, se adaugă și untul, iar dacă aluatul nu se leagă putem turna puțină apă.
Întreaga compoziție se frământă până când se obține un aluat neted. După aceea vom acoperi apoi bolul cu folie alimentară și vom lăsa să stea la crescut în jur de 20 sau 30 de minute.
La finalul celor 30 de minute, vom lua aluatul și îl întindem până la o grosime de patru-cinci centimetri. Cu ajutorul unui tăietor de patiserie, vom decupa discuri cu un diametru de aproximativ opt centimetri, pe care le așezăm cu grijă pe o tavă de copt.
Apoi, acoperim din nou cu folie alimentară. După care, pentru a obține gogoși pufoase, trebuie lăsate la crescut pentru un timp de 30-40 de minute.
Ultimul pas îl reprezintă prăjirea. Astfe că, se pun la prăjit în ulei de floarea soarelui și apoi se adaugă și umplutura, după preferințele fiecăruia: cu cremă de ciocolată, vanilie sau orice tip de gem, sau simple, cu puțin zahăr pudră presărat peste ele.
CITEȘTE ȘI: Rețetă delicioasă de gogoși de post. Un desert ieftin și ușor de pregătit