Rețetă de smântână de post. Secretul bucătarilor pentru un gust la fel de bun
Publicat pe 29.11.2022 la 14:09 Actualizat pe 29.11.2022 la 14:09
Ne aflăm în perioada postului, iar gospodinelor le este destul de greu să înlocuiască mâncarea „normală” cu cea potrivită. Noi venim în ajutorul tău cu o soluție și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de smântână. Care este secretul bucătarilor pentru un gust la fel de delicios. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
- Smântănă de post
- O rețetă simplă și delicioasă
Ai gătit sarmale de post și simți că lipsește ceva? Ei bine, gustul lor nu este la fel de bun fără smântână. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara. Dacă ești atentă la modul de preparare, aceasta va fi la fel de bună.
Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de un preparat la fel de delicios chiar și în perioada postului. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Dacă vei fi atentă să o faci așa cum trebuie, cu siguranță că vei avea parte de o masă în familie la fel de gustoasă, chiar dacă lipsesc lactatele, ouăle și carnea. Iată tot ce trebuie să știi când vine vorba de rețetă.
Smântâna are un gust acrișor și o textură fină. Această rețetă este folosită de cele mai multe ori de persoanele vegane sau care se confruntă cu o intoleranță la lactoză. Ingredientele sunt foarte ușor de găsit în supermarket, iar pe unele s-ar putea să le ai deja în bucătărie.
Rețetă de smântână de post
Ingrediente
- 150 g tofu
- zeamă de la jumătate de lămâie
- două linguri de sirop de agave
- două lingurițe de sare
- o lingură de muștar
- 60 ml ulei
Modul de preparare
Pentru început, tăiem în bucăți mari tofu și îl pune într-un blender alături de ulei, siropul de agave, sare, zeama de lămâie și muștar. Pornim blenderul până obținem o compoziție asemănătoare cu cea a iaurtului, iar apoi este gata de servit.
Citește și: Fructele de mare, permise sau nu în post? Răspunsul preotului: ”Regula...”