Rețetă de sos remoulade făcut în casă. Cu ce se poate servi
Publicat pe 13.05.2021 la 18:11 Actualizat pe 13.05.2021 la 18:24
Toți bucătarii, dar și cei ce cochetează cu arta gătitului apelează de multe ori la sosuri pentru a da un plus de gust preparatului, iar acesta reprezintă un deliciu atunci când masa este gata și ne pregătim să mâncăm. Totuși, sosul remoulade câștigă un loc în clasamentul sosurilor atunci când vine vorba de cărnuri și legume reci, deoarece este un prieten foarte bun al acestora.
- Rețetă ușoară pentru sosul remoulade
- Ce ingrediente sunt necesare pentru sosul remoulade
Ce este sosul remoulade
Sosul remoulade a apărut pentru prima dată În Franța, iar acesta mai este cunoscut și sub numele de sos tartar. Sosul de bază este maioneza și acest preparat poate însoți nenumărate feluri de mâncare, datorita consistenței lui.
Cea mai simplă rețetă de sos remoulade
Ingrediente
-400 gr maioneza
-200 gr castraveți în oțet
-50 gr muștar
-100 gr ceapă
-mărar verde
-2 ouă
-oțet
-sare
-piper
Mod de preparare
Pentru început se vor pregăti toate ingredientele necesare. Mărarul va trebui tocat foarte fin, castraveții se vor curăța de coajă și semințe, apoi se vor toca mărunt si se vor scurge de zeamă, iar ceapa se va tăia marunt și ouăle vor trebui fierte. Într-un vas se va pune maioneza peste care vom adăuga castraveții, mărarul, ouăle și ceapa, se va amesteca totul foarte bine și după gust se va potrivi amestecul cu piper, muștar, oțet și sare.
Trucuri pentru un sos remoulade perfect
Pentru un gust mai delicios, după ce amestecul este gata, se poate adăuga un file de anchoa tocat fin, deoarece datorită gustului pe care fileul de anchoa îl are, acesta reprezintă secretul multor delicii.
Cu ce se poate servi sosul remoulade
Sosul remoulade se poate folosi alături de numeroase feluri de mâncare. Acesta este un foarte bun însoțitor al cărnurilor, dar și al legumelor reci. Totuși, el poate fi folosit și cu preparate pane și produse din pește, cu care se potrivește excepțional.