REȚETE de sosuri: Sos tartar, făcut în casă
Publicat pe 07.02.2019 la 08:42 Actualizat pe 07.02.2019 la 09:04
Cremos și delicios, sosul tartar merge alături de tot felul de feluri de mâncare, în special cu pește și fructe de mare. Acum, poți să spui „adio” sosului tartar din magazine și să îl prepari chiar la tine acasă, în numai 5 minute.
Cremos și delicios, sosul tartar merge alături de tot felul de feluri de mâncare, în special cu pește și fructe de mare. Acum, poți să spui „adio” sosului tartar din magazine și să îl prepari chiar la tine acasă, în numai 5 minute.
Ingrediente sos tartar:
CITEȘTE ȘI REȚETE pentru prânz: Supă picantă de roșii
- 3/4 ceașcă maioneză
- 2 linguri castraveți murați, tocați mărunt
- 1 linguri suc de lămâie
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- 2 lingurițe capere tocate mărunt
- 1 linguriță muștar
- 1/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper măcinat
Mod de preparare sos tartar:
Într-un castronel mic, amestecă toate ingredientele. Toarnă apoi într-un container bine sigilat și acoperă cu o folie de plastic. Ține la frigider până când ești gata să îl folosești.
CITEȘTE ȘI REȚETE cu carne de vită: Șnițele crocante cu sos de parmezan
Atenție! Data de expirare depinde de maioneză. Dacă folosești maioneză din comerț, sosul tartar va rezista cel puțin o săptămână. Dacă folosești maioneză de casă, consumă sosul în următoarele câteva zile.
A.P.