REȚETE pentru prânz: Supă picantă de roșii
Publicat pe 06.02.2019 la 09:01 Actualizat pe 06.02.2019 la 09:44
O rețetă simplă și delicioasă, supa de roșii poate fi preparată rapid, pentru o masă sățioasă. De aceea, rețeta de astăzi este tocmai o supă de roșii, puțin mai picantă.
O rețetă simplă și delicioasă, supa de roșii poate fi preparată rapid, pentru o masă sățioasă. De aceea, rețeta de astăzi este tocmai o supă de roșii, puțin mai picantă.
Ingrediente supă picantă de roșii:
- 55 g unt nesărat
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1/4 de ceapă, tăiată felii
- 800 g roșii la conservă
- 1 1/2 ceașcă zeamă supă de pui
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- 1/4 linguriță fulgi ardei roșu
- un vârf de mentă uscată
- 2 linguri smântână lichidă
CITEȘTE ȘI REȚETE cu carne de vită: Șnițele crocante cu sos de parmezan
Mod de preparare supă picantă de roșii:
Încălzește o cratiță la foc mediu și pune untul. Topește-l până începe să facă mici bule.
Adaugă ceapa și gătește-o 4-5 minute. Adaugă usturoi, gătește un minut, apoi adaugă roșiile, zeama de supă, sarea și piperul.
Adaugă apoi ardeiul și menta și amestecă. Mai lasă pe foc, făcând bulbuci, timp de 40 de minute. Nu acoperi.
CITEȘTE ȘI REŢETĂ cu somon şi chilli, extrem de uşor de preparat
Ia supăa de pe foc și lasă la răcit cinci minute. Folosește un procesor de mâncare pentru a obține un amestec omogen. Toarnă supa înapoi în cratiță și adaugă ușor smântâna.
A.P.