REŢETE cu fructe: Parfait cu lămâie
Publicat pe 05.02.2019 la 16:54 Actualizat pe 05.02.2019 la 16:54
Dacă te-ai săturat de clasicele deserturi şi cauţi ceva care să arate inedit şi gustul să fie asemenea, reţeta pentru parfait cu lămâie te va ajuta să pui pe masă un super preparat! În plus, nu este dificit de pregătit!
Dacă te-ai săturat de clasicele deserturi şi cauţi ceva care să arate inedit şi gustul să fie asemenea, reţeta pentru parfait cu lămâie te va ajuta să pui pe masă un super preparat! În plus, nu este dificit de pregătit!
Ingrediente parfait cu lămâie:
- 1 ou
- 5 gălbenușuri de ou
- coajă rasă de la 2 lămâi
- 2 linguri suc de lămâie
- 100 gr zahăr (măcinat pudra)
- 1/2 foaie de gelatină
- 60 ml lichior de lămâie
- 300 ml smântână pentru frișcă (rece, ținută 10 minute la congelator)
- 500 gr zmeură
- 75 gr zahăr (măcinat pudra)
- frunze de mentă (pentru decor)
Mod de preparare parfait cu lămâie:
Se pun ouăle, gălbenușurile, zahărul, coajă și sucul de lămâie într-un vas pe abur. Se bat cu țelul până obțineți o cremă care curge în valuri groase de pe tel, ca o lavă (durează cca 20 minute). Mutați crema într-un bol încăpător și lăsăți să se răcească.
Cât se răcește crema, puneți lichiorul de lămâie într-o crăticioară și dați un clocot, doar cât să se evapore puțin din alcool. Mutați limoncello într-o ceașcă și lăsăți să se răcorească.Puneți gelatină în apă rece și lăsăți să stea 5 minute. Dizolvați apoi gelatină în lichiorul de lămâie călduț.
Turnați lichiorul de lămâie peste crema de ouă și amestecați ușor cu un tel. Bateți frișca până stă pe tel și apoi adăugați-o în crema de ouă în 3 tranșe, amestecând ușor cu telul. Așezați 6 inele de patiserie într-o tavă. Împărțiți crema în inele. Dați tava cu inelele la congelator timp de minim 4 ore. După 4 ore parfait-ul va fi perfect.
Pentru sos, selecționați zmeură cea mai frumoasă (cca 150 gr). Restul puneți-o împreună zahărul într-un blender și mixati bine. Strecurați sosul printr-o sită fină până rămân doar sâmburii. Sosul se ține la frigider.
Servire: puneți câteva linguri de sos pe fundul unei farfurii. Așezați un inel de patiserie în centru. Cu un uscător de par încălziţi rapid inelul de jur împrejur. Scoateți ușor inelul de pe parfait. Decorați parfait-ul cu zmeură întreagă și frunze de mentă. Dacă parfait-ul a stat peste noapte la congelator lăsăți-l să stea 10 minute înainte de servire.
A.O.