Rețetă de supă cremă de conopidă cu măr. Un preparat perfect pentru această toamnă
Publicat pe 13.10.2023 la 09:04 Actualizat pe 13.10.2023 la 09:04
Weekend-ul se apropie cu pași repezi și nu ai idee ce preparate să gătești, dar nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie? Ei bine, noi venim cu soluția și își prezentăm cea mai simplă rețetă pentru supa cremă de conopidă cu măr. Este o mâncare perfectă pentru această toamnă și vei rămâne uimit de gustul delicios pe care o are. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat sănătos, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă cremă de conopidă cu măr
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de supă cremă de conopidă cu măr este ușor de pregătit și ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă de supă cremă de conopidă cu măr
Dacă nu ai încercat până acum supa cremă de conopidă cu măr, atunci este momentul perfect să o faci. Acest preparat are un gust care va reuși să-ți încânte papilele gustative.
Ingrediente:
-1 fir de praz
-1 conopidă mare
-ulei de măsline
-1 măr
-sare
-piper
-crutoane sau pâine prăjită
Mod de preparare:
Se desface conopida în bucățele și se spală într-un jet de apă rece. Se spală prazul foarte bine și se taie felii. Mărul se spală și se taie cubulețe.
Se încălzește ulei într-o oală și se călește prazul pentru câteva minute. Se pune mărul și se mai lasă la gătit pentru încă câteva minute. Se pune conopida și se adaugă apă în așa fel încât legumele să fie acoperite foarte bine. Se gătesc legumele până încep să se înmoaie.
Se gătește conopida timp de 20-25 de minute, apoi se oprește focul. Se pasează legumele cu un blender. Dacă observi că este supa prea groasă este indicat să mai pui apă. Se pune supa cremă de conopidă cu măr pe foc și se adaugă sare și piper.
Se servește supa cu crutoane, un strop de ulei de măsline. În locul crutoanelor poți folosi pâine prăjită. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu ovăz și afine. Desertul rapid pe care să îl pregătești