Rețetă de supă cremă de urzici. Un preparat perfect pentru acest sezon
Publicat pe 20.04.2024 la 13:27 Actualizat pe 20.04.2024 la 13:27
Dacă iubești urzicile, însă nu mai ai idee cum să le gătești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noivenim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru supa cremă de urzici. Este un preparat perfect pentru acest sezon. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă cremă de urzici
- Ingredientele de care aveți nevoie
- Modul de preparare
Rețeta de supă cremă de urzici este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de supă cremă de urzici
Supa cremă de urzici este delicioasă și vei vrea să o gătești mai des. Ai putea face acest preparat oricând, deoarece este simplu. Mai mult decât atât, această mâncare este foarte sănătoasă și gustoasă. Îți vom spune pas cu pas cum să o gătești.
Ingrediente:
-500 g de urzici proaspete
-1 ceapă medie, tocată
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-2 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe
-1 litru de supă de legume sau apă
-2 linguri de ulei de măsline sau unt
-sare
-piper negru proaspăt măcinat, după gust
-opțional: smântână sau iaurt grecesc
-opțional: crutoane
Mod de preparare
Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline sau untul la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și ușor aurii, cam 5-7 minute. Adăugați cubulețele de cartofi și urzicile în oală și amestecați-le cu ceapa și usturoiul. Căliți-le timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.
Turnați supa de legume sau apa peste amestecul din oală. Adăugați sare și piper după gust. Lăsați să fiarbă, apoi reduceți focul și lăsați amestecul să fiarbă în continuare până când cartofii sunt moi, cam 15-20 de minute.
După ce ingredientele s-au fiert, folosind un blender vertical sau un blender normal, pisați amestecul până când obțineți o consistență cremoasă. Puneți supa cremă de urzici în oală și încălziți-o la foc mic timp de 5 minute, amestecând din când în când.
Ajustați gustul cu sare și piper, dacă este necesar. Serviți supa cremă de urzici caldă cu smântână sau iaurt grecesc și crutoane, dacă doriți. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi