Rețetă de supă de fasole. Un preparat special de post
Publicat pe 24.03.2022 la 18:54 Actualizat pe 24.03.2022 la 18:54
Pentru că știm cât de greu ne este să stăm cât mai departe de „bunătăți” pe perioada postului, noi venim cu o soluție. Îți prezentăm cea mai bună și delicioasă supă de fasole. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru acestă rețetă!
- Rețetă de supă de fasole
- Un preparat special de post
Dacă îți dorești să-i suprinzi pe cei dragi cu o mâncare delicioasă pe perioada postului, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția. Îți prezentăm o rețetă gustoasă pentru supă de fasole.
Ingrediente:
-200 g fasole uscată
-1 ceapă
-3-4 morcovi
-1 păstârnac
-1 ţelină
-3 linguri ulei
-1 ardei gras
-200 g roşii decojite în suc de roşii
-sare
-ţelină şi pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece, 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se limpezeşte şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea câteva clocote şi se schimbă apa. Se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina şi ceapa, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Se fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, 2-2 ½ ore.
Se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi roşiile mărunţite cu sucul de roşii. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare.
Se aromează cu ţelină şi pătrunjel verde. Se serveşte imediat, dar şi rece este la fel de gustoasă.
Citește și: Mâncare de prune cu orez. Rețeta atipică, perfectă pentru perioada postului