Rețetă de tartă cu banane la tigaie. Un desert potrivit pentru momente speciale
Publicat pe 17.06.2023 la 12:04 Actualizat pe 17.06.2023 la 12:04
Este weekend, iar bineînțeles că orice gospodină vrea să își surprindă familia cu tot ce e mai bun. Dacă și tu vrei asta, ești în locul potrivit. Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de tartă cu banane la tigaie. Un desert potrivit pentru momente speciale.
- Tartă cu banane la tigaie
- Rețetă simplă și rapidă
Ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă vrei și tu să pregătești tarta cu banane la tigaie, chiar la tine acasă. Nu trebuie să fii un bucătar cu experiență.
Rețetă de tartă cu banane la tigaie
Ingrediente
- 4 banane
- 4 ouă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 400 grame de făină
- 400 ml lapte
- 100 grame de zahăr
- 10 grame de sare
- cacao (la alegere)
Modul de preparare
Pentru început, este necesar să pregătim o tigaie antiaderentă, pe care o vom utiliza pentru a găti ingredientele. Pasul următor implică pregătirea bananelor, pe care le vom curăța și felia în bucăți. Vom aranja feliile de banane în tigaie, deasupra stratului de zahăr, încercând să le distribuim în mod egal pe întreaga suprafață a tigăii.
Într-un castron mic, vom sparge două ouă și le vom amesteca cu o linguriță de sare și o lingură de zahăr. Pentru a fi mai ușor acest pas putem încerca să folosim un tel. Vom adăuga puțin lapte și vom continua să amestecăm până când toate ingredientele se omogenizează complet.
Ulterior, vom adăuga treptat făina în castron, continuând să amestecăm cu telul, pentru a ne asigura că la sfârșit vom avea un amestec uniform. Apoi adăugăm făină cât cuprinde.
Odată ce amestecul a căpătat o structură cremoasă, vom incorpora două linguri de ulei de măsline, amestecând continuu. Urmează un pas foarte important acum, așa că trebuie să fii atentă. Mai departe vom turna această compoziție peste feliile de banane din tigaie.
Fără doar și poate, este important de menționat faptul că la acest pas este necesar să acoperim cu amestecul toate bucățile de banane. Tigaia în care pregătim totul trebuie pusă apoi pe foc și acoperită cu un capac.
După ce ne-am asigurat că tarta s-a copt în partea de jos,o vom întoarce cu grijă pentru a coace și partea cealaltă. Adăugăm puțin ulei pe fundul tigăii pentru a ne asigura că tarta nu se lipește. Vom continua să gătim tarta până când și cealaltă parte devine și ea rumenită.
La sfârșit, poți pune peste cacao, însă nu este un pas obligatoriu, după cum am precizat mai sus, când au fost prezentate ingredientele necesare. Se lasă la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cum să faci ouă Benedict după rețeta lui Gordon Ramsay, acasă. Dacă urmezi pașii, nu ai cum să dai greș