Rețetă de tartă cu căpșuni și sufleu de smântână. Un desert special pentru întreaga familie
Publicat pe 22.05.2022 la 23:52 Actualizat pe 22.05.2022 la 23:52
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu mai știi ce bunătăți să mai prepari, noi venim în ajutorul tău cu o idee! Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o tartă cu căpșuni și sufleu de smântână. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește tarta cu căpșuni și sufleu de smântână
- De ce ingrediente avem nevoie
Ai musafiri și vrei să-i suprinzi cu desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai bună rețetă pentru o tartă cu căpșuni și sufleu de smântână. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și bucură-te de o masă specială în familie, alături de oamenii dragi ție. Cu siguranță că vei avea parte de multe aprecieri.
Rețetă de tartă cu căpșuni și sufleu de smântână
Ingrediente
- două ouă
- 250 g zahăr
- 10 g praf de copt
- 125 ml ulei
- 375 g făină
- 250 ml lapte
- 300 g căpșuni
- vanilie
Modul de preparare
Pentru început, tăiem untul rece în bucățele și îl amestecăm cu făina. Adăugăm peste un ou și o lingură de zahăr, iar apoi mixăm compoziția. Formăm cu mâinile o bilă de aluat, iar apoi o acoperim cu o folie de plastic. O punem la frigider și o lăsăm pentru 30 de minute.
Spălăm bine căpușunile. Întinem aluatul cu un făcăleț, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Avem mare grijă să ridicăm marginile aluatului pe pereții vasului.
Punem căpșunile tăiate în tavă, peste aluat, iar apoi turnăm crema de smântână. Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 40 de minute. O lăsăm să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de negresă cu bezea. Un desert delicios și ușor de realizat