Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Un preparat sănătos și extrem de delicios
Publicat pe 19.01.2024 la 10:35 Actualizat pe 19.01.2024 la 10:35
Este vineri, iar dacă vrei să-i impresionezi pe cei mai dragi oameni din viața ta cu un preparat gustos, atunci pregătește-le tarta cu ciuperci și spanac. Este o mâncare sănătoasă și extrem de delicioasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tartă cu ciuperci și spanac este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat sănătos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat extrem de gustos!
Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac
Ingrediente:
-1 pachet de foi de tartă (400 g)
-250 g de ciuperci, tăiate cubulețe
-200 g de spanac proaspăt, tocat mărunt
-1 ceapă mică, tocată
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-200 g de brânză de capră, fărâmată
-3 ouă
-200 ml de smântână
-50 g de parmezan ras
-sare
-piper
-ulei de măsline pentru călit
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Dezgheață foile de tartă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, călește ceapa într-un strop de ulei de măsline până devine transparentă. Adaugă ciupercile și usturoiul, gătindu-le până când ciupercile se rumenesc și lichidul lor se evaporă. Adaugă spanacul și gătește până când se înmoaie. Condimentează cu sare și piper.
Într-un bol, bate ouăle, adaugă smântâna și amestecă bine. Adaugă brânza de capră și parmezanul ras. Condimentează cu sare și piper după gust. Adaugă amestecul de ciuperci și spanac în bol și amestecă bine.
Așează foile de tartă într-o formă de tartă, suprapunându-le ușor și lăsând margini care să atârne în afara formei. Toarnă amestecul de ciuperci, spanac și brânză peste foi. Pliază marginile foii de tartă peste umplutură.
Coace tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când crusta devine aurie și umplutura este fermă. Lasă tarta să se răcească timp de câteva minute înainte de a o tăia. Poate fi servită caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu nucă și afine. Desert delicios pentru clipe speciale