Rețetă de tartă cu roșii și brânză de capră. Preparatul pe care românii îl pregătesc de Sfânta Maria Mică
Publicat pe 08.09.2023 la 13:55 Actualizat pe 08.09.2023 la 13:55
În cazul în care nu știți ce să gătiți în această zi de sărbătoare, noi vă spunem că cea mai bună opțiune pentru a nu petrece prea mult timp în bucătărie este să preparați o tartă cu roșii și brânză de capră. Cu acest fel de mâncare, care poate fi savurat la orice oră din zi, îi veți da pe spate chiar și pe cei mai mari gurmanzi. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
- Rețetă de tartă cu roșii și brânză de capră
- Preparatul specific acestui sezon în care ne aflăm
Cine nu iubește tartele. Ei bine, acest fel de mâncare poate fi preparat sub o mulțime de feluri și cu ajutorul diverselor ingrediente din bucătărie. Tarta este un preparat îndrăgit atât de cei mici, cât și de cei mari, iar asta pentru că ea poate fi preparată dulce sau chiar sărată.
Tartă cu roșii și brânză de capră
Astăzi, v-am pregătit o rețetă de tartă cu roșii și brânză de capră, numai bună pentru sezonul în care ne aflăm. Preparatul este, totodată, unul specific sărbatorii care are loc astăzi, și anume Nașterea Maicii Domnului.
Ingrediente
- 300 g făină;
- 150 g unt rece tăiat cubulețe;
- 1 galbenuș de ou;
- 30 ml apă cu gheață;
- 1 linguriță oregano uscat;
- 1 linguriță busuioc uscat;
- 1 praf de sare.
Ingrediente pentru umplutură
- 300 g iaurt grecesc;
- 150 g branză de capră cu condimente;
- 2 ouă;
- 50 g măsline kalamata;
- 5-6 roșii proaspete sau deshidratate;
- 5-6 roșii cherry;
- 1 praf sare;
- 1 praf piper.
Mod de preparare
Așadar, pentru a prepara aceată rețetă de tartă cu roșii și brânză de capră primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să spălați foarte bine legumele.
Apoi, într-un blender, puneți untul rece tăiat în bucăți, făina, gălbenușul de ou, sarea, oregano și busuiocul uscat, pe care le mixați pentru un timp de aproximativ 30 de secunde sau până ce toate se amestecă și obtineți un aluat "nisipos".
După aceea, adăugați gălbenușul de ou și apa rece, pe care le mixați tot cu ajutorul blender-ului. Apoi, întreg aluatul aplatizați-l cu podul palmei, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider o oră.
După acest timp, puteți întinde aluatul în forma pentru tartă și apoi tot ce trebuie să mai faceți este să îl înțepați cu o furculiță din loc în loc.
După aceea, încingeți cuptorul la 190 de grade Celsius, acoperiți aluatul cu hârtie de copt și peste, presarăți boabe de fasole. Dați tava la cuptor 15 minute.
Mod de preparare umplutură
Într-un bol începeți prin a pune iaurtul, ouăle întregi, sarea și piperul, pe care le veți amesteca cu un tel.
Apoi scoateți tarta din cuptor, îndepărtati hârtia de copt și boabele de fasole. Următorul pas este să turnați umplutura peste tartă. În acest timp, pe deasupra, presărați brânza de capră taiată feliuțe, măslinele kalamata fără sâmburi și roșiile tăiate bucăți.
Pe final, lăsați tarta la cuptor pentru un timp de aproximativ 35-40 de minute, până se rumenește frumos pe deasupra, iar preparatul dumneavoastră este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pâine fără carbohidrați. Ai nevoie de doar 2 ingrediente și este gata în câteva minute