Rețetă de tartă delicioasă cu ciocolată și zmeură. Cu ce să îți răsfeți partenerul de Ziua Îndrăgostiților
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.02.2024 la 00:00
Actualizat pe 13.02.2024 la 00:00
Urmează Ziua Îndrăgostiților, iar cel mai bun mod de a-ți răsfăța partenerul este cu un desert delicios, pe care ăl va adora. Tarta cu ciocolată și zmeură este o alegere perfectă pentru cei romantici. Se gătește ușor și nu necesită coacere.
- Desertul potrivit pentru Ziua Îndrăgostiților
- Cum gătești tarta cu ciocolată și zmeură
Indiferent de combinațiile în care sunt gătite sau servite, tartele sunt un desert cu care nu poți să dai greș. Se gătesc repede și ți se topesc în gură! Având în vedere perioada în care ne aflăm și faptul că urmează Ziua Îndrăgostiților, un desert cu care poți să îți arăți iubirea față de partener este tarta cu ciocolată și zmeură.
Rețetă de tartă delicioasă cu ciocolată și zmeură
Pentru a găti această tartă ai nevoie de puține ingrediente și câteva minute la dispoziție, căci nu este necesară coacerea.
Însă, trebuie să alegi momentul potrivit în care să o gătești, căci va trebui să stea la rece. Este cremoasă, dulce și are combinația de arome dulce-acrișoară care, cu siguranță, va fi pe placul tuturor.
În cazul în care ești un fan al tartelor, poți să încerci și tarta cu lămâie. Rețeta completă și lista cu ingredientele de care ai nevoie le găsești aici.
Ingrediente pentru blat
- 1/4 cacao
- o linguriță de sirop de arțar
- un vârf de linguriță de sare
- o jumătate de cană de făină de migdale
- un sfert de cană de ulei de nucă de cocos
Ingrediente pentru cremă
- 200 de grame de ciocolată neagră
- un sfert de cană de dulceață de zmeură
- 2 căni de zmeură
- o jumătate de cană de lapte de cocos
Mod de preparare
Pentru început, se pregătește o tavă pentru tartă, unsă cu ulei de cocos. Într-un bol separat se adaugă cacao, siropul de arțar, sarea, făina de migdale și uleiul de nucă de cocos și se presează în tava de tartă.
Separat se pregătește crema. Se pune la fiert laptele de cocos și se toarnă peste ciocolata tocată mărunt anterior. Se amestecă până se omogenizează, iar mai apoi se adaugă dulceața de zmeură. Crema rezultată de pune peste blatul de tartă și se decorează cu zmeura întreagă și frunze de mentă, pentru un aspect spectaculos. Se bagă la frigider timp de minim 2 ore.
Citește și: Tartă cu fructe de pădure și cremă de nucă de cocos. O rețetă specială de post