Rețetă de tartă răsturnată cu caise. Cea mai simplă rețetă pentru weekend
Publicat pe 03.06.2022 la 23:51 Actualizat pe 03.06.2022 la 23:51
Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios ori îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai gătești și nici nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie, pentru că e weekend? Ei bine, tarta răsturnată cu caise este alegerea potrivită. Iată care este cea mai simplă rețetă, de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește tarta răsturnată cu caise
- De ce ingrediente avem nevoie
- Un desert special pentru zilele de weekend
Îți este poftă de ceva dulce sau vrei să pregăteși un desert delicios pentru tine și familia ta, dar este weekend și nu vrei să stai prea mult prin bucătărie? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru o tartă răsturnată cu caise. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
Rețetă de tartă răsturnată cu caise
Ingrediente
- 10 caise
- 50 gr zahăr brun
- patru ouă
- 80 gr de zahăr
- un pachet de zahăr vanilat
- 100 gr de făină
- un plic praf de copt
- un varf de sare
- 75 gr pudra de migdale
- 50 gr de unt
Modul de preparare
Pentru început, pornim cuptorul la 180 de grade și punem zahăr brun desupra tavei ori a unei forme. Lăsăm la cuptor până se caramelizează. Spălăm caisele, le tăiem în două și le scoatem sâmburii. Le punem peste caramel, în tavă.
Într-un bol amestecăm ouăle cu zahărul normal și cel vanilat. Punem peste făina, sarea, praful copt și pudra de migdale, amestecăm bine întreaga compoziție și punem untul topit peste.
Turnăm aluatul în tavă, peste caise. Lăsăm tarta la cuptor, pentru 30 de minute, la 180 de grade. O lăsăm să se răcească, o scoatem din tavă sau din formă, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Tarta ”Bourdaloue”. O rețetă simplă pe care trebuie să o încerci