Rețetă de tocinei cu măr și iaurt grecesc. Cel mai delicios desert al copilăriei
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 03.02.2025 la 20:43
Actualizat pe 03.02.2025 la 20:43
Tocineii cu măr, calzi și pudrați cu zahăr sunt un desert care îți amintește de copilărie. Se gătesc repede, din puține ingrediente, iar bunicile noastre îi găteau cu drag pentru nepoți. Iată cea mai bună rețetă pentru a te putea bucura de ei la tine acasă!
- Cum gătești cei mai delicioși tocinei cu măr și iaurt grecesc
- Sunt moi, fragezi și îți aduc aminte de gustul copilăriei
Nimic nu poate egala deserturile de care te bucurai în copilărie, mai ales când erau gătite de bunica ta. Preferințele s-au schimbat de-a lungul timpului, iar acum în trend sunt prăjiturile rafinate. Chiar și așa, nimeni nu poate să uite gustul și mirosul de tocinei cu măr și glazură de zahăr cald.
Rețetă de tocinei cu măr și iaurt grecesc
Tocineii, orezul cu lapte, prăjitura cu măr sau minciunelele cu gem de casă sunt doar câteva dintre ddeserturile care îți lasă gura apă doar când auzi de ele. Astăzi îți prezentăm o rețetă fabuloasă de tocinei cu măr, moi și aromați, cu care îți poți servi toată familia.
Vestea bună este că ai nevoie de puține ingrediente, pe care majoritatea oamenilor le au deja în casă. Ai nevoie de doar câteva minute petrecute în bucătărie, astfel că nimic nu este mai plăcut decât să te bucuri de un desert delicios gătit într-un timp foarte scurt. Ai nevoie de un măr, iaurt grecesc și câteva ingrediente de bază, dar și puțină pasiune pentru bucătărie!
Cum prepari tocinei cu măr și iaurt grecesc
Rețeta de tocinei cu măr și iaurt grecesc este foarte ușoară și la îndemâna oricui. Poți să o încerci după o după-amiază când te întorci de la muncă, sau la primele ore ale dimineții dacă vrei să te bucuri de ei la micul dejun.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început se curăță mărul, se dă pe răzătoare și se lasă la scurs, astfel încât să nu aibă foarte multă zeamă, dar nici să fie foarte uscat. Se pregătește un bol unde bag oul, se amestecă cu zahărul și amesteci până când obții o compoziție omogenă. Peste acest amestec adaugi iaurt, coaja rasă de la lămâie și mărul scurs anterior. Se cerne făina și se adaugă în compoziție, praful de copt, esența de vanilie, scorțișoara și amesteci iar cu atenție.
Se formează tocinei astfel încât să semene cu fursecuri și se pun la prăjit în uleiul încins. Cantitatea pentru un tocinel trebuie să fie de aproximativ o lingură. Se întorc pe o parte și pe cealaltă și se scot pe o farfurie tapetată cu șervețele, pentru a scurge surplusul de ulei. La final se pudrează cu zahăr.
Citește și: Cum să faci dulceață de gutui după rețeta bunicii. Pașii de urmat ca să-ți iasă delicioasă